Çözüldü Deneyap kart ağ başlamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ByteKafe

Femtopat
Daha fazla  
Deneyap Kart'ın Wi-Fi ağını bir türlü başlatamıyorum. Ne kendi yazdığım kod ile ne de hazır kodlar ile ağ bir türlü görünmüyor. İnternette bu konu hakkında hiçbir şey bulamadım boş kod atmayı denedim, başlangıç kodunu da denedim olmuyor. Normalde dün projede kullandım gayet güzel çalışıyordu fakat şu an olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
#İnclude <WiFi.h>

Const char* SSID = "deneyapap";
Const char* password = "123456789";

Ipaddress local_ıp(192, 168, 1, 1);
Ipaddress gateway(192, 168, 1, 1);
Ipaddress subnet(255, 255, 255, 0);

Void setup() {

Serial. Begin(115200);

İf (!Wi-Fi. Softapconfig(local_ıp, gateway, subnet)) {
Serial. Println("statik IP yapılandırması başarısız oldu!");
}

İf (!Wi-Fi. Softap(SSID, password)) {
Serial. Println("Wi-Fi AP başlatılamadı!");
Return;
}

Serial. Println("Wi-Fi AP başlatıldı.");
Serial. Print("SSID: ");
Serial. Println(SSID);
Serial. Print("IP adresi: ");
Serial.println(WiFi.softAPIP());
}

Void loop() {

Serial. Print("bağlı cihaz sayısı: ");
Serial.println(WiFi.softAPgetStationNum());

Delay(5000);
}
Bu bozulduktan sonra test etmek için yazdığım kod. Güç kaynağım yeterli 2 farklı PC üzerinde test ettim kısa devre olarak görünürde bir şey yok derleyici ayarları olarak ne kast ettiğinizi anlamadım.

Derleyici ayarları olarak bahsettiğim şey, eğer Arduino IDE kullanıyorsanız oradaki ayarlar ekte ki gibi.

1721896032322.png

Kullandığınız kodda yaptığınız IP ataması belki engel oluyor olabilir, çünkü zaten self AP'lerde cihazın IP adresi 192.168.4.1 olarak geliyor (ESP'lerde böyle). Vereceğim kodu denerseniz belki sorun çözülebilir, çözülmezse başka bir yerlerde aramak gerekiyor.

C++:
#include <WiFi.h>
#include <WiFiClient.h>
#include <WiFiAP.h>

const char *ssid = "DeneyapKart"; // DeneyapKart Erisim Noktasi (AP) ismi.
const char *password = "1234567890"; // DeneyapKart Erisim Noktasi (AP) sifresi.

void setup() {
 Serial.begin(115200); // Seri haberlesme baslatildi.
 Serial.println();
 Serial.println("Erisim Noktasi (AP) konfigure ediliyor...");

WiFi.softAP(ssid, password); // Cihaz Erisim Noktasi (AP) olarak baslatildi.
 IPAddress myIP = WiFi.softAPIP();
 Serial.print("Erisim noktasi IP adresi: "); // Baglanti IP adresi seri port ekrane yazdiriliyor.
 Serial.println(myIP);
}

void loop() {

}
Denediğiniz kodu ve derleyici ayarlarınızı gönderir misiniz? Ayrıca Deneyap Kart üzerinde herhangi bir kısa devre olmadığına ve beslediğiniz güç kaynağının yeterli olduğuna de emin olunuz.

Denediğiniz kodu ve derleyici ayarlarınızı gönderir misiniz? Ayrıca Deneyap Kart üzerinde herhangi bir kısa devre olmadığına ve beslediğiniz güç kaynağının yeterli olduğuna de emin olunuz.
#include <WiFi.h>

const char* ssid = "DeneyapAP";
const char* password = "123456789";

IPAddress local_IP(192, 168, 1, 1);
IPAddress gateway(192, 168, 1, 1);
IPAddress subnet(255, 255, 255, 0);

void setup() {

Serial.begin(115200);

if (!WiFi.softAPConfig(local_IP, gateway, subnet)) {
Serial.println("Statik IP yapılandırması başarısız oldu!");
}

if (!WiFi.softAP(ssid, password)) {
Serial.println("WiFi AP başlatılamadı!");
return;
}

Serial.println("WiFi AP başlatıldı.");
Serial.print("SSID: ");
Serial.println(ssid);
Serial.print("IP Adresi: ");
}

void loop() {

Serial.print("Bağlı cihaz sayısı: ");

delay(5000);
}
Bu bozulduktan sonra test etmek için yazdığım kod. Güç kaynağım yeterli 2 farklı pc üzerinde test ettim kısa devre olarak görünürde bir şey yok derleyici ayarları olarak ne kast ettiğinizi anlamadım

#İnclude <WiFi.h>

Const char* SSID = "deneyapap";
Const char* password = "123456789";

Ipaddress local_ıp(192, 168, 1, 1);
Ipaddress gateway(192, 168, 1, 1);
Ipaddress subnet(255, 255, 255, 0);

Void setup() {

Serial. Begin(115200);

İf (!Wi-Fi. Softapconfig(local_ıp, gateway, subnet)) {
Serial. Println("statik IP yapılandırması başarısız oldu!");
}

İf (!Wi-Fi. Softap(SSID, password)) {
Serial. Println("Wi-Fi AP başlatılamadı!");
Return;
}

Serial. Println("Wi-Fi AP başlatıldı.");
Serial. Print("SSID: ");
Serial. Println(SSID);
Serial. Print("IP adresi: ");
}

Void loop() {

Serial. Print("bağlı cihaz sayısı: ");

Delay(5000);
}
Bu bozulduktan sonra test etmek için yazdığım kod. Güç kaynağım yeterli 2 farklı PC üzerinde test ettim kısa devre olarak görünürde bir şey yok derleyici ayarları olarak ne kast ettiğinizi anlamadım.

Derleyici ayarları olarak bahsettiğim şey, eğer Arduino IDE kullanıyorsanız oradaki ayarlar ekte ki gibi.

1721896032322.png

Kullandığınız kodda yaptığınız IP ataması belki engel oluyor olabilir, çünkü zaten self AP'lerde cihazın IP adresi 192.168.4.1 olarak geliyor (ESP'lerde böyle). Vereceğim kodu denerseniz belki sorun çözülebilir, çözülmezse başka bir yerlerde aramak gerekiyor.

C++:
#include <WiFi.h>
#include <WiFiClient.h>
#include <WiFiAP.h>

const char *ssid = "DeneyapKart"; // DeneyapKart Erisim Noktasi (AP) ismi.
const char *password = "1234567890"; // DeneyapKart Erisim Noktasi (AP) sifresi.

void setup() {
 Serial.begin(115200); // Seri haberlesme baslatildi.
 Serial.println();
 Serial.println("Erisim Noktasi (AP) konfigure ediliyor...");

WiFi.softAP(ssid, password); // Cihaz Erisim Noktasi (AP) olarak baslatildi.
 IPAddress myIP = WiFi.softAPIP();
 Serial.print("Erisim noktasi IP adresi: "); // Baglanti IP adresi seri port ekrane yazdiriliyor.
 Serial.println(myIP);
}

void loop() {

}

Çözüm
Hocam gönderdiğiniz kodu attım fakat hâla çalışmıyor. Ama aklıma takılan bir konu var kartın içerisine kod yüklendiğinden pek emin değilim ideleyicim her ne kadar yüklendiğini söylese de seri porta yazdığı şeylerin koddakilerle alakası yok. Sürekli belirli mesajlar gönderiyor mesajlar anlamlı ama ben bunu göndermesi için bir komut göndermedim ayrıyeten hata ayıklama ve gönderilen mesajları ekte vereceğim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-25 123425_123724.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-25 123425_123724.png
    33 KB · Görüntüleme: 14
  • Ekran görüntüsü 2024-07-25 123622_123820.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-25 123622_123820.png
    38,1 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Hocam gönderdiğiniz kodu attım fakat hâla çalışmıyor. Ama aklıma takılan bir konu var kartın içerisine kod yüklendiğinden pek emin değilim ideleyicim her ne kadar yüklendiğini söylese de seri porta yazdığı şeylerin koddakilerle alakası yok. Sürekli belirli mesajlar gönderiyor mesajlar anlamlı ama ben bunu göndermesi için bir komut göndermedim ayrıyeten hata ayıklama ve gönderilen mesajları ekte vereceğim.

Şöyle ki aslında sizin yüklediğiniz kod hiçbir zaman çalışmıyor çünkü Deneyap kartınız çökme loopuna girmiş, sürekli kendine restart atıyor. Bunu çözmek için birkaç öneride bulunacağım; birincisi Deneyap Kart'ı doğru seçtiğinizden emin olsun çünkü genelde piyasada 1A sürümleri bulunuyor. İkincisi flash size 4MB olması lazım, 16MB'lık bir Deneyap Kart görmedim hiç muhtemelen sorununuz çözülecektir ama çözülmez ise ->. Derleyici ayarlarından (yani Tools ->) erase all flash before sketch Upload'ı disabled yapın. Olmaz ise flash modunu DIO olarak değiştirin o da olmaz ise flash frekansını 40MHz olarak değiştirin.

Şöyle ki aslında sizin yüklediğiniz kod hiçbir zaman çalışmıyor çünkü Deneyap kartınız çökme loopuna girmiş, sürekli kendine restart atıyor. Bunu çözmek için birkaç öneride bulunacağım; birincisi Deneyap Kart'ı doğru seçtiğinizden emin olsun çünkü genelde piyasada 1A sürümleri bulunuyor. İkincisi flash size 4MB olması lazım, 16MB'lık bir Deneyap Kart görmedim hiç muhtemelen sorununuz çözülecektir ama çözülmez ise ->. Derleyici ayarlarından (yani Tools ->) erase all flash before sketch Upload'ı disabled yapın. Olmaz ise flash modunu diyor olarak değiştirin o da olmaz ise flash frekansını 40MHz olarak değiştirin.

Hocam çok teşekkür ederim sorun flash size değmiş zamanında ne olduğunu bilmeden kurcalamıştım fakat çok garip bir şekilde 16MB'lik modda kart üzerinden bayağı bir program yürüttüm yazılımı en son güncelleyince oldu. ESP serisiyle ilk kez tanıştığımdan ne yapacağımı bilemedim. YouTube veya farklı bir platformda video çekiyorsanız seve seve abone olurum.

Hocam çok teşekkür ederim sorun flash size değmiş zamanında ne olduğunu bilmeden kurcalamıştım fakat çok garip bir şekilde 16MB'lik modda kart üzerinden bayağı bir program yürüttüm yazılımı en son güncelleyince oldu. ESP serisiyle ilk kez tanıştığımdan ne yapacağımı bilemedim. YouTube veya farklı bir platformda video çekiyorsanız seve seve abone olurum.

Sorununuz çözüldüyse ne mutlu, ben bu işi eğitim amaçlı yapmadığım için herhangi bir platforma da içerik üretmiyorum maalesef. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı