Deneyap Kart'ta "A fatal error occurred: Failed to connect to ESP32" hatası

batualtindag

Yoctopat
Daha fazla  
Kod:
Arduino:1.8.16 (Windows 10), Kart:"Deneyap Kart, Default 4MB with spiffs (1.2MB APP/1.5MB SPIFFS), 240MHz (WiFi/BT), QIO, 80MHz, Auto, 921600, None"

Çalışmanız programın 272653 bayt (20 %) saklama alanını kullandı. Maksimum 1310720 bayt.

Global değişkenler belleğin 17420 byte kadarını  (5%) kullanıyor. Yerel değişkenler için 310260 byte yer kalıyor. En fazla 327680 byte kullanılabilir.

esptool.py v2.6

Serial port COM3

Connecting........_____....._____....._____....._____....._____....._____....._____

A fatal error occurred: Failed to connect to ESP32: Timed out waiting for packet header

A fatal error occurred: Failed to connect to ESP32: Timed out waiting for packet header

This report would have more information with
"Show verbose output during compilation"
option enabled in File -> Preferences.

Hata bu. Deneyap Kart kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kod:
Arduino:1.8.16 (Windows 10), Kart:"Deneyap Kart, Default 4MB with spiffs (1.2MB APP/1.5MB SPIFFS), 240MHz (WiFi/BT), QIO, 80MHz, Auto, 921600, None"

Çalışmanız programın 272653 bayt (20 %) saklama alanını kullandı. Maksimum 1310720 bayt.

Global değişkenler belleğin 17420 byte kadarını  (5%) kullanıyor. Yerel değişkenler için 310260 byte yer kalıyor. En fazla 327680 byte kullanılabilir.

esptool.py v2.6

Serial port COM3

Connecting........_____....._____....._____....._____....._____....._____....._____

Kendi sitesini kontrol ettiniz mi?

esp8266 kartının driverini kurdum pc gördür ve url olarak ıd ye ekledim ;D ama sorun şimdi ise içerisine basit bir kod yüklemeye çalışınca şöyle bir hata veriyor sebebi nedir ??

Dosya Ekleri

• hata1.PNG
    hata1.PNG
    12,3 KB · Görüntüleme: 144
  • 1640417025133.jpg
    1640417025133.jpg
    95,3 KB · Görüntüleme: 185
Son düzenleme:
Kütüphane çalışmıyor. Kodun tamamını atar mısın?
@Mçınar
örnek olarak bir siteden bulmuştum şu anda arduinoya yükleme tamamlandı diyor fakat kütüphane hatası alıyorum bu şekilde hangi kütüphaneleri eklemem lazım ?

#define ag_ismi "Wifi Adresi"
#define ag_sifresi "Wifi Sifresi"
void setup() {
Serial.begin(115200); //Seriport'u açıyoruz. Güncellediğimiz
//ESP modülünün baudRate değeri 115200 olduğu için bizde Seriport'u 115200 şeklinde seçiyoruz
Serial.println("AT"); //ESP modülümüz ile bağlantı kurulup kurulmadığını kontrol ediyoruz.
pinMode(13, OUTPUT);
delay(3000); //ESP ile iletişim için 3 saniye bekliyoruz.
if (Serial.find("OK")) { //esp modülü ile bağlantıyı kurabilmişsek modül "AT" komutuna "OK" komutu ile geri dönüş yapıyor.
Serial.println("AT+CWMODE=1"); //esp modülümüzün WiFi modunu STA şekline getiriyoruz. Bu mod ile modülümüz başka ağlara bağlanabilecek.
delay(2000);
String baglantiKomutu = String("AT+CWJAP=\"") + ag_ismi + "\",\"" + ag_sifresi + "\"";
Serial.println(baglantiKomutu);
delay(5000);
}
Serial.print("AT+CIPMUX=1\r\n");
delay(200);
Serial.print("AT+CIPSERVER=1,80\r\n");
delay(1000);
}
void loop() {
if (Serial.available() > 0) {
if (Serial.find("+IPD,")) {
String metin = "<head> Hello World </head>";
metin += "<br><a href=\" ?pin=on\"><button type='button'>ON</button></a>";
metin += "<br><a href=\" ?pin=off\"><button type='button'>OFF</button></a>";
String cipsend = "AT+CIPSEND=";
cipsend += "0";
cipsend += ",";
cipsend += metin.length();
cipsend += "\r\n";
Serial.print(cipsend);
delay(500);
Serial.println(metin);
led_yakma();
Serial.println("AT+CIPCLOSE=0");
}
}
}
void led_yakma() {
String gelen = "";
char serialdenokunan;
while (Serial.available() > 0) {
serialdenokunan = Serial.read();
gelen += serialdenokunan;
}
Serial.println(gelen);
if ((gelen.indexOf(":GET /?pin=on") > 1)) { //on butonuna basıldığında server adresinde /?pin=on var ise
digitalWrite(13, HIGH); //ledi yakar
}
if ((gelen.indexOf(":GET /?pin=off") > 1)) { // off butonuna basıldığında server adresinde /?pin=off var ise
digitalWrite(13, LOW); //ledi söndürür
}
}

Örnek olarak bir siteden bulmuştum şu anda Arduino'ya yükleme tamamlandı diyor fakat kütüphane hatası alıyorum bu şekilde hangi kütüphaneleri eklemem lazım?

#Define ag_ismi "Wi-Fi adresi"
#Define ag_sifresi "Wi-Fi sifresi"
Void setup() {
Serial. Begin(115200); //seriport'u açıyoruz. Güncellediğimiz.
//Esp modülünün baudrate değeri 115200 olduğu için bizde Seriport'u 115200 şeklinde seçiyoruz.
Serial. Println("at"); //esp modülümüz ile bağlantı kurulup kurulmadığını kontrol ediyoruz.
Pinmode(13, output);
Delay(3000); //esp ile iletişim için 3 saniye bekliyoruz.
İf (serial. Find("ok")) { //esp modülü ile bağlantıyı kurabilmişsek modül "at" komutuna "ok" komutu ile geri dönüş yapıyor.
Serial. Println("at+cwmode = 1"); //esp modülümüzün Wi-Fi modunu sta şekline getiriyoruz. Bu mod ile modülümüz başka ağlara bağlanabilecek.
Delay(2000);
String baglantikomutu = string("at+cwjap=\"") + ag_ismi + "\",\"" + ag_sifresi + "\"";
Serial. Println(baglantikomutu);
Delay(5000);
}
Serial.print("AT+CIPMUX=1\r\n");
Delay(200);
Serial.print("AT+CIPSERVER=1,80\r\n");
Delay(1000);
}
Void loop() {
İf (Serial.available() > 0) {
İf (serial. Find("+ıpd,")) {
String metin = "<head> hello world </head>";
Metin += "<br><a href=\" ?pin=on\"><button type='button'>on</button></a>";
Metin += "<br><a href=\" ?pin=off\"><button type='button'>off</button></a>";
String cipsend = "at+cıpsend=";
Cipsend += "0";
Cipsend += ",";
Cipsend += metin.length();
Cipsend += "\r\n";
Serial. Print(cipsend);
Delay(500);
Serial. Println(metin);
led_yakma();
Serial. Println("at+cıpclose = 0");
}
}
}
Void led_yakma() {
String gelen = "";
Char serialdenokunan;
While (Serial.available() > 0) {
Serialdenokunan = Serial.read();
Gelen += serialdenokunan;
}
Serial. Println(gelen);
İf ((gelen. İndexof(":get /?pin = on") > 1)) { //on butonuna basıldığında server adresinde /?pin = on var ise.
Digitalwrite(13, hıgh); //ledi yakar.
}
İf ((gelen. İndexof(":get /?pin = off") > 1)) { // off butonuna basıldığında server adresinde /?pin = off var ise.
Digitalwrite(13, Low); //ledi söndürür.
}
}

Kütüphanelerini bir kontrol et kendinde söylemişsin kütüphane eksiğin var onları yüklersen sorunsuz çalışır. Kodlarda bir hata göremedim.

Kod:

esptool.py v2.6

Serial port COM3

Hata donanımsal bir hata yüzünden oluyor. [SOLVED] Failed to connect to ESP32: Timed out waiting for packet header | Random Nerd Tutorials

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı