Deneyap sınavına nasıl hazırlanılır?

533035

Hectopat
Deneyap sınavına katılmak istiyorum. Nasıl hazırlanacağımı bilmiyorum. 9. sınıfım. Konuya ilgiliyim zaten. Matematik için okuldaki olimpiyat çalışmalarına katıldım, kodlama dili öğrenmeye çalışıyorum. Ancak uygulama sınavından korkuyorum ve resmi diksiyonum iyi olmasına rağmen kendimi açıkça ifade edemediğim durumlar olabiliyor. Ne yapmam lazım?

Deneyap sınavına katılmak istiyorum. Nasıl hazırlanacağımı bilmiyorum. 9. sınıfım. Konuya ilgiliyim zaten. Matematik için okuldaki olimpiyat çalışmalarına katıldım, kodlama dili öğrenmeye çalışıyorum. Ancak uygulama sınavından korkuyorum ve resmi diksiyonum iyi olmasına rağmen kendimi açıkça ifade edemediğim durumlar olabiliyor. Ne yapmam lazım?

Deneyap'ta olan ve aynı senin gibi düşünen biri olarak yapabileceğin bir şey yok temel matematik(üçgen çarpma olasılık vb.)Bilgin var ise ve zeka ya da mantık seviyen yüksek ise kazanırsın sınav konusu açıklanınca yapman gereken sınav konusunu araştırmak bu kadar.

Olimpiyat çalışması dediğin sayılar teorisi ise sınavda en çok o çıkıyor.

Deneyap'ta olan ve aynı senin gibi düşünen biri olarak yapabileceğin bir şey yok temel matematik(üçgen çarpma olasılık vb.)Bilgin var ise ve zeka ya da mantık seviyen yüksek ise kazanırsın sınav konusu açıklanınca yapman gereken sınav konusunu araştırmak bu kadar.

Olimpiyat çalışması dediğin sayılar teorisi ise sınavda en çok o çıkıyor.
Çok teşekkür ederim

Eğer kazanamazsan çok üzülme tügva gibi kurumlar da var onlara da gitmek zorunda değilsin şahsen olmazsa olmaz değil bana göre.
Bu tür başarısızlıklar çok yaşadım. 5-6. Sınıfta girdiğim kodlayap sınavını 3 soruyla kaybetmem; bilsem, iokbs(7de ancak kazanabildim), kitap okuma yarışmaları gibi sınavları kılpayı kaybettikten sonra yaşadığım ildeki en iyi fen lisesini dikkat hataları olan 2 soruyla kaçırmam gibi durumlar beni pek etkilememeye başladı. Muhtemelen bu sınavı da kaybedersem 2 gün efkarlı bir ruh halinden sonra normale döneceğim. İlgin ve verdiğin fikirler için teşekkür ederim tekrardan. Sana da başarılar dilerim ayrıca...

Bu tür başarısızlıklar çok yaşadım. 5-6. sınıfta girdiğim kodlayap sınavını 3 soruyla kaybetmem; bilsem, İOKBS(7'de ancak kazanabildim), kitap okuma yarışmaları gibi sınavları kılpayı kaybettikten sonra yaşadığım ildeki en iyi fen lisesini dikkat hataları olan 2 soruyla kaçırmam gibi durumlar beni pek etkilememeye başladı. Muhtemelen bu sınavı da kaybedersem 2 gün efkarlı bir ruh halinden sonra normale döneceğim. İlgin ve verdiğin fikirler için teşekkür ederim tekrardan. Sana da başarılar dilerim ayrıca...

Aynılarını yaşadım ama Deneyap'ı kazanınca gerek var mıydı hissi oluşacak bende fen lisesini Türkçe yüzünden kazanamadım bilsemi ailemin pek bilgisi olmadığı için kazanamadım Eskişehir'deki üyepe ise şehir dışına taşındığımdan gidemedim emin ol bu hisler geçici.

Aynılarını yaşadım ama Deneyap'ı kazanınca gerek var mıydı hissi oluşacak bende fen lisesini Türkçe yüzünden kazanamadım bilsemi ailemin pek bilgisi olmadığı için kazanamadım Eskişehir'deki üyepe ise şehir dışına taşındığımdan gidemedim emin ol bu hisler geçici.

Demiştim zaten artık pek de umursamıyorum. Ancak ailenin ilgisizliği ve bilgisizliği ile benimle yarışamazsın.

Mealeseff sınav 2 yılda bir oluyor ve en yakın sınav seneye olacak o zamanda 10.sınıf olacağın için giremeyeceksin. (Bende aynı durumdayım.)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı