Dengeli modda olan R7 9700X yüksek hızlarda çalışıyor

Aynı işlemci ve soğutucu bende de var. Yeni toplandı sistem. Masaüstü boştayken yüksek frekanslarda çalıştığı oluyor. 4 GHz üstünde. Böyle olunca soğutucu fanları da hızlı dönmeye başlıyor.
Intel kullanırken masaüstünde boşta 1 GHz civarında oluyordu. AMD’de neden böyle anlamadım. BIOS default ayarlarda.

Aynı işlemci ve soğutucu bende de var. Yeni toplandı sistem. Masaüstü boştayken yüksek frekanslarda çalıştığı oluyor. 4 GHz üstünde. Böyle olunca soğutucu fanları da hızlı dönmeye başlıyor.
Intel kullanırken masaüstünde boşta 1 GHz civarında oluyordu. AMD'de neden böyle anlamadım. BIOS default ayarlarda.

Bir sorun olmaz hocam bende 3599 MHz ile 5299 kullanabiliyor boşta ben PBO açık kullanıyorum güç yönetimi dengeli modda, Windows ayarlarda en iyi performans seçili. BIOS da PBO Advanced motherboard seçili Curve Optimizer -10 değerinde saat hızı arttırmadım. Oyunlarda 5500 MHz'lerde

Sistem boşta 45 derece bir sorun olmaz. Fan olayına gelirsek fan ayarı yapabilirsiniz mesela ben yaptım
Küçük ani yükselişlerde gereksiz yere fan hemen hızlanmasın diye BIOS'tan fan step up ve step down ayarı oluyor. Step up hızlanmayı yavaşlatma veya arttırma.

Örneğin Cinebench C23 açtım hemen 80-90'lara geliyor ama hemen yükselmiyor step up ı normalde default 1S onu 3S yaptım 3sn sonra başlıyor hızlanmaya. Step down a dokunmadım aniden yavaşlayabilir.

1'den 7'lere kadar seçenek var. Ama ideali ortası 3 iyi. Bu o masaüstünde veya tarayıcı YouTube vs gezerken ani hızlanmadan olan fan sesinin gereksiz artmasını önlüyor bir anda çıkmadığı için o hızda uzun süre kalmadığı için fan hızlanmasına gerek kalmadan düşüyor.

YouTube'da nebi AKG'ün kanalında video var izlerseniz ekledim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı