Yetersiz eğitim ve donanım konusunda haklısın ama komando taburlarında her gün eğitim var yok değil. Koskoca orduda 3-5 cahil tiktokçu uzman çavuş gördün diye orduyu topyekun aynı kefeye koyamazsın. Bir konuda haklısın şuan ne adam gibi üsler var, nede adam gibi eğitim ve ekipman var. Bütün silahlarımız İDEF'te sergileniyor ama asker HK33, RPG, Kirpi dışında bir teknolojiye sahip değil. Memleketin içinde 10 milyon satılmaya hazır potansiyel terörist var. Potansiyel teröristlerin şehirde PTT aracılığı ile devletin hazinesinden yardım paraları ile besleyip karnını okşayan devlete asker olmakta aptallık ama vatan kolay bırakılmıyor işte birilerinin yapması gerek.
Deniz amfibi piyadeler, SAS, SAT, MAK, JOAK vb. çok elit birliğimiz var. Tek sorun Jandarma özel harekat birliğinin önüne geleni alıp 2 ay basit eğitim verdikten sonra saha sürmesidir ama içinde gözü kara, çok iyi askerler var yok değil onlar sahada pişiyor. Düzenlemek ve geliştirmek gerekiyor. Sınır karakollarında görev yapan ve çok şehit verdiğimiz sözleşmeli erler var, onlarda sürekli havan saldırısı ve baskın yiyorlar. Devlet üsleri, eğitimleri, ekipmanları geliştirmesi gerekiyor ama sonuç hala alınamadı. Ne yaparsan yap teröristler alüminyum elbise giyip kokaini çekip kafayı bulduktan sonra yağmurda sızmaya ölmeye geliyor, termal kameralar görmüyor. Senin söylediğin kadar basit değil, soysuzların elinde sadece tüfek yok adam havan atıyor, roket atıyor, ağır silahlar kullanıyor. Konuşurken dikkatli konuşun, görevde olanları düşünmüyorsan toprak altında yatan şehitleri düşünerek konuş. Anlıyorum haklı olarak kızgınsın ama böyle olmaz. Bu sabah yine şehit verdik, namussuzlar her yere tuzak kuruyor, delikanlı gibi savaşan olsaydı şuan silmiştik. Akşam şehre iniyor sivil, gece dağa çıkıyor terörist oluyor. Bu mücadeleyi başka ordu veremezdi buna emin ol, direk soykırım yapardı. Askerinle gurur duy. Savaş o kadar basit değil, eğitimin kralı olsun bazen kaçamıyorsun. Tek sıkıntı bizim istihbarat zayıf ve yetersiz, askere bilgi gelmesi lazım böyle sıkıntı.
Eki Görüntüle 392853