Denk geldiğim evsiz adama nasıl yardım ederim?

Furkan Borak

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Kocaeli, Karamürsel
Arkadaşlar selam 15 yaşında lise 1 öğrencisiyim. Kocaeli Karamürselde oturuyorum burada sahil var. Arkadaşımla okul çıkışı Muharrem İnce halka seslenişine gittik. Sonuna yetiştik. Birazsahilde dolanıp evlere dağılacaktık. Bir abi bankta oturuyordu biz yürürken selam verdi nasılsınız falan filan tam giderken gelin gençler biraz nasihat vereyim dedi. Tamam dedik gittik oturdu. Tam sırasıyla hatırlamıyorum başladı dökülmeye. Okuyor musunuz falan cart curt. Ama abi de leş gibi kokuyor berbat. Bakıyorum yanında oturuyorum her yer pis. Cidden görseniz gidersiniz. Başladı konuşmaya. 8 yıldır içeride kalmış. Yeni çıkmış sayılırmış herkesi tanıyor karamürselde eskiden çok zenginmiş. İnsanlara hep yardım ediyormuş. Herkes onu tanıyormuş. Parası çokmuş. Neyse beni bu hale getiren aşk dedi. Aşk yüzünden yaptım siz aşık olmayın. Ana bacı yok kimseye güvenmeyin. Bak annemin yanına gittim anne sokakta yatıyorum dedim. Bana dedi ki battaniye vereyim mi dedi. Ama ben yine de bir şey olsa tutar kolundan kaldırırım dedi. 2 çocuğum var. 1 tanesi öğretmen gittim yanına istemiyormuş beni dedi. Diğer oğlum da tershane de dedi gitmiş yanına anlatmış. 300 TL vermiş yollamış. Adam 3 kere intihar etmiş. En son 5 kattan atmış kendisin yapamamış. Anlatırken ağladı. Gözleri doldu. Para teklif ettim kabul etmedi. Konuştuk ta konuştuk. İbadet kurtarır seni. Allah seni çağırıyor dedim. Çok duygulandı. Cuzdanımda ki son parayı verdim. 130 TL vardı gitti hepsi. Bu haftayı aç aç kapatacaz 3 gün :D neyse ne yapayım bilmiyorum. CİMER'e yazayım mı adam için?

Son düzenleyen: Moderatör:
O adama her gün gidip konuşman bile hayatta tutabilir. Dert anlatmak iyi gelir böyle insanlara. Sohbet muhabbet soranı geleni gideni olmazsa kendini intihara verebilir. Adam çok acı çekmiş belli ki. Maddi olarak yardımcı olamıyorsan bile manen yardımcı ol dertleş. Instagramda yardım sayfaları var onlara ulaşmaya çalış. Emirhan özhan, ankara abisi vs vs...

Yardım etmek istiyorsan belediyeyi ara onlar yardımcı olur. Neden tüm paranı verdin anlamadım.
Belediyenin yardımcı olacağını sanmıyorum.

Bana boşuna para ve zaman kaybı gibi geldi, Allah yardımcısı olsun veya belediye baksın.
Acıma, acırsan, acınacak hale gelirsin.

Yani, para vermek dışınmda yapabileceğiniz çok şey yok gibi.

Bana boşuna para ve zaman kaybı gibi geldi, Allah yardımcısı olsun veya belediye baksın.
Acıma, acırsan, acınacak hale gelirsin.
Emin olun öyle değildi. Bu çok kötüydü. Gözlerinden iyilik akıyor. Camiiye gitmek istiyor fakat kirli diye utanıyor ikna edemedim.

O kadar iyi birine benziyorduki gözlerinden yorgunluk akıyor. Kalbinin güzelliği gözlerine vurmuştu.

Adam çok kötü durumdaydı. O kadar aç gözüküyordu ki

Ben zabıtaya şikayet ediyorum fakat hala daha bulunduğum ilde de m2'ye zibilyon tane düşüyorlar çoğunun amacı duygu sömürüsü ki zaten sizin tüm paranızı almış. Bir daha kanmamanız dileğiyle. Eğer gerçekten ihtiyaç sahibi birisi olduğunu düşünüyorsanız valiliğe gidip bildirin, onlar sosyal yardım vakıfları aracılığıyla her ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı