Depolama sunucusu kurmak

Rosez

Decapat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi. Depolama amaçlı bir sunucu kurmak için neleri bilmem gerekiyor, mantıklı değil biliyorum ancak detaylı olarak sebebini merak ediyorum.
Ayrıca bir fantezi yapıp kuracağımı sayalım nelere ihtiyacım var? Donanım ve bilgi olarak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben işin temelini öğrenme peşindeyim. Hazır olarak düşünmüyorum.

"İşin temeli" ne demek?
Amacının ne olduğunu tam anlayamadım ama entelektüel olarak bilmek sana bir şey katmayacak oldukça teknik bilgi içeren bir konu.

Evimde bireysel bir depolama sunucusu (Cloud ) kurmayı düşünüyorum.

Evindeki sunucu "Cloud" olmuyor. :) Depolama ihtiyacın için NAS alabilirsin veya Google Drive gibi alternatiflere bakabilirsin.

Hocam
"İşin temeli" ne demek?
Amacının ne olduğunu tam anlayamadım ama entelektüel olarak bilmek sana bir şey katmayacak oldukça teknik bilgi içeren bir konu.

Evindeki sunucu "Cloud" olmuyor. :) Depolama ihtiyacın için NAS alabilirsin veya Google Drive gibi alternatiflere bakabilirsin.
İşte bilgisizim bu konuda. Şöyle diyelim daha açık olsun. Bilgisayarımdan nereye gidersen gideyim , internet sayesinde dosyalarıma ulaşmak istiyorum. Ancak google drive , dropbox vb tarzı şeyler ile değil , doğrudan kendi kurduğum sunucu ile yapmak istiyorum bunu . Ancak hazır NAS sunucusu almakta istemiyorum. Teknik detayı problem değil , yazabilirsiniz bilginiz varsa .

@Rosez Network mühendisi olarak en basit yöntemi söyleyeyim Amazon AWS veya Google'dan sunucu kiralayarak kullanabilirsiniz. Ancak telefondan çok kullanışlı olmuyor ayrıca fiyat konusunda da çok daha pahalı oluyor. Google Drive çok daha mantıklı.
Herhangi bir yerden sunucu kiralayarak depolama sunucusu oluşturabilirsin, Linux kurup özelleştirebilirsin ne kadar bilgin olduğunu bilmiyorum ama yardımcı olacaklardır.

@Rosez Network mühendisi olarak en basit yöntemi söyleyeyim Amazon AWS veya Google'dan sunucu kiralayarak kullanabilirsiniz. Ancak telefondan çok kullanışlı olmuyor ayrıca fiyat konusunda da çok daha pahalı oluyor. Google Drive çok daha mantıklı.
Herhangi bir yerden sunucu kiralayarak depolama sunucusu oluşturabilirsin, Linux kurup özelleştirebilirsin ne kadar bilgin olduğunu bilmiyorum ama yardımcı olacaklardır.
Öncelikle teşekkür ediyorum cevapladığınız için , bahsettiğiniz gibi bu platformlar bu hizmeti çok daha ucuza sağlayabiliyor dediğiniz gibi.
Network mühendisi yim demiştiniz. Biliyorsunuzdur bu hizmetlerin ucuz olmasının bir sebebide bizim bazı bilgilerimizi topluyor olmalarıdır. Bunu engellemenin bir yolu varmı acaba.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı