Deprem çantalarınız hazır mı?

Çok haklısınız ve yazınız için de ayrıca teşekkür ederim. Deprem çantası öncelikle deprem sonrası için evet ama enkaz altındayken de susuzluktan ölmemek gerek. Çantadaki 1 litrelik su bile hayat kurtarabilir diye düşünüyorum.

Deprem çantası öncelikle deprem sonrası için evet ama enkaz altındayken de susuzluktan ölmemek gerek. Çantadaki 1 litrelik su bile hayat kurtarabilir diye düşünüyorum.
Enkaz altındayken çantana ulaşamayacaksın. Yanında belki 1 şişe su bulundurabilirsin ancak onu içebilecek kadar hareket edip edemeyeceğin de şansına kalmış bir şey. Çoğu enkazda yaşam alanı uzuvlarını hareket ettiremeyeceğin kadar sıkışık oluyor.

Deprem çantası enkazın altında kalmak için değil, tehlike bölgesinden en kısa sürede uzaklaşıp yanınızda gerekli şeylerin olmasını sağlamak için kullanılır.

@wenX Bende hayatta kalma çantası var her türlü acil durum için içinde radiyor aktif kıyafet bile var.

Arabamın bagajında her zaman 1 hirka, 1 litre içme suyu, 1 battaniye, yolda kalirsam diye hayatta kalabilecek kadar kuru gıdam olur.

İzmir depreminden sonra içme suyunu 2.5 litre yapıp, kuru gıda miktarını aileme de yetecek seviyede çoğalttım. Düdük, pil, fener vs. var zaten.

Arabada taşımak bence daha mantıklı. Binadan kurtulursan arabana gidip gerekli her şeye ulaşabilirsin. Arabayı da boş arsaya park ediyorum, bina altına park etmem.

Ben hazırlamadım Gaziantep deprem ile sallanmaz yani ama hazırladım gibi
Çünkü Nizip İslahiye tarafı değil Şahinbey de oturuyorum. Bir otoban var Şanlıurfa Adana yolu olarak geçiyor. Bence etkilenmez bizim bina 2014 yapım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…