- Makaleler
- 42
Sağlam hissetim dün ve bugün.
Sağlam hissetim dün ve bugün.
Bina tuğladan yapıldı etrafımız bir sürü bına ile kaynıyor Cad'de de bir yerdeyiz. Etrafımız AVM falan kaynıyor fakat sorun şu ki binamız "tuğladan" :/ ama sağlam tuğla.
Evet ben çok korktum bir de evde tek olunca bir an cinlerin dünyaya saldırdığını sandım kıyametin koptuğunu sandım o kadar kötüydü ki kapılar hızlı hızlı kendi kendine açılıp kapanıyordu kendimi balkona zor attım oradan da zaten insanlar deprem oluyor diye bağırıyorlardı.
Dostum binanın sağlam olması tuğla ile alakalı bir şey değil. Binanın zemin kalitesi, beton kalitesi, demir kalitesi, doğru işçilik ve en önemlisi doğru şartnameye uygun yapılması binanın sağlamlığını belirler. En basitinden kolonlara ve kirişlere çatlak var mı diye bakabilirsin.
@Tarkanın Oğlu Süt bir daha böyle bir şey olursa balkona çıkmamanı öneririm. Sağlam bir eşyanın yanına geç ve resimdeki gibi otur.
Yok hiçbir çatlak yok ama bizim katımızda yok aşağıya inemiyorum korkudan aşağı katları bilmiyorum ama yani büyük ihtimalle orada da yoktur fakat 7.4'lük deprem yaklaşıyor büyük ihtimalle enkaz altında kalacağım 4 katta oturmanın dez avantajları.
7.4 deprem falan inanma onlara. Şu anda dünya depremi önceden tespit edecek teknolojiye sahip değil. İstanbul'da 20 senedir 7.5 deprem olacak diyorlar ama zamanı belli değil belki 10 sene sonra belki 100 sene sonra olacak.
@Tarkanın Oğlu Süt şahsen iç Anadolu'nun orta noktasında yaşadığım için çok nadir deprem oluyor ve zaten yaşadığım bölgede 3 kat yasağı var.
Sana tavsiyem balkonu kullanma, yaklaşık 1 dk. Resimdeki gibi sağlam bir eşyanın yanında dur ve deprem bitince binayı terk et.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.