Deprem çantası nasıl hazırlanır?

emirkrall1

Picopat
Bildiğiniz üzere Türkiye bir deprem ülkesi. Bir şey olmaz demeyin hazırlıklı olun sorun çıkmasın. Bu yüzden deprem çantası hazırlamamız gerekiyor. Size ihtiyaç olan ilk şey oldukça büyük bir çanta gerek. Çantaya şunları koyacağız:
  • El feneri.
  • Yemek ( konserve, krakerler, kuruyemiş, protein barları vb. )
  • Su
  • Küçük bir radyo.
  • Yedek pil.
  • Düdük
  • Powerbank
  • İsviçre çakısı.
  • İş eldiveni.
  • Peçete
  • İlk yardım kiti ( eğer ailenizde ilaç kullanan bir kişi varsa ilaçlarından koyun )
  • Giysi
Sakın umursamadan geçmeyin Allah (c.c) yık derse bina başınıza da yıkılır. Dur derse o deprem de durur. Elimizden yine de tedbiri bırakmayalım!
İyi sosyaller!

Bildiğiniz üzere Türkiye bir deprem ülkesi. Bir şey olmaz demeyin hazırlıklı olun sorun çıkmasın. Bu yüzden deprem çantası hazırlamamız gerekiyor. Size ihtiyaç olan ilk şey oldukça büyük bir çanta gerek. Çantaya şunları koyacağız:
  • El feneri.
  • Su
  • Küçük bir radyo.
  • Yedek pil.
  • Düdük
  • Powerbank
  • İsviçre çakısı.
  • İş eldiveni.
  • Peçete
  • İlk yardım kiti ( eğer ailenizde ilaç kullanan bir kişi varsa ilaçlarından koyun )
  • Giysi
Sakın umursamadan geçmeyin Allah (c.c) yık derse bina başınıza da yıkılır. Dur derse o deprem de durur. Elimizden yine de tedbiri bırakmayalım!
İyi sosyaller!
Hiçbir işinize yaramayacak. Maraş depremini en şiddetli yerlerden birinde Hatay İskenderun'da yaşadım. Eğer uyku halinde iken yakalanırsanız yapacak bir şey yok. Zihniniz açılırsa günahlarınız için af dileyin. Kapıya gidip apartmandan çıkmayı bırakın ayakta duramazsın. Yapacak tek şey balkona kaçmak. Hadi diyelim ki yürüyebilirsiniz. O çanta aklınıza gelmez zaten. Tek düşündüğünüz kaçmak olur.

Hiçbir işinize yaramayacak. Maraş depremini en şiddetli yerlerden birinde hatay İskenderun'da yaşadım. Eğer uyku halinde iken yakalanırsanız yapacak bir şey yok. Zihniniz açılırsa günahlarınız için af dileyin. Kapıya gidip apartmandan çıkmayı bırakın ayakta duramazsın. Yapacak tek şey balkona kaçmak. Hadi diyelim ki yürüyebilirsiniz. O çanta aklınıza gelmez zaten. Tek düşündüğünüz kaçmak olur.

Ben de depremi yaşadım geçmiş olsun. Bence çıkarken unutsanız bile daha sonra dönüp hemen alıp evden çıkmak için pratik olabilir lütfen öyle demeyin.

• El feneri.
  • Su
  • Küçük bir radyo.
  • Yedek pil.
  • Düdük
  • Powerbank
  • İsviçre çakısı.
  • İş eldiveni.
  • Peçete
  • Giysi
İyi sosyaller!
Tapu,sigorta evrakları,kimlik fotokopileri gibi önemli belgerli yanınıza almak işinize yarayabilir.

Ben de depremi yaşadım geçmiş olsun. Bence çıkarken unutsanız bile daha sonra dönüp hemen alıp evden çıkmak için pratik olabilir lütfen öyle demeyin.
Eve girerken arabanın anahtarını almış annem. Ve bide kendi çantasını ondan sonra zaten arabada pike vardı onunla ısınmaya çalıştık.

@emirkrall1 Hocam inşallah olmaz. Ben Kahramanmaraş'ta yaşıyorum. Çok şükür bir kaybımız yok. Biz ilk 2 gün evin önünde araba da kaldık. Çevredeki evler birbirine mesafeli ve 2-3 katlıydı. O yüzden mahalle bizim için güvenliydi oradan ayrılmadık. Zaten istesek de çıkamazmışız birçok yerde yıkılan binalar yolları kapatmıştı. Öncelikle yiyecek alın. Ama yer kaplamayan atıştırmalık bir şeyler olsun bisküvi falan. Zaten o psikolojiyle birkaç gün yemek yiyemiyorsun. Atıştırmalıklar bir süre idare ediyor. Su en önemlisi gerekirse arabanız var ise orada yedek bulundurun. Araba demişken araba var ise depoyu dolu tutmaya çalışın. Bir kere fulleyin kullandıkça tekrar üzerine ekleyin. Bizim şansımıza arabanın hem LPG hem benzin doluydu. Soğukta battaniye falan fayda etmiyor. Sürekli arabayı çalıştırıp klimasını açtık. Öyle lazım olursa gidip alırım durumu da olmuyor. Hem yollar kapalı olabilir, hem de bizde çoğu petrol satışları durdurmuştu. Yakıtı olmayanlar üşüdü hep. Tuvalet kağıdı alın. Tuvalet için suyu kullanıp boşa harcamayın. Çünkü suya bir daha ne zaman erişebileceğiniz belli olmuyor. Powerbank'i marketlerde satılan dandik markalardan almayın. İyi bir markanın yüksek kapasiteli bir ürününü alın. Telefon aşırı lazım oluyor. Şimdi olur olmadık yerde Powerbank bozulur falan zorda kalırsınız. Radyo koymaya gerek yok. Araba da radyo oluyor zaten. Yani aklıma gelen tavsiyeleri yazdım. Önemli olan Allah yaşatmasın sarsıntı durduktan sonra unutmadan alıp çıkmak. Bizim evde hiç sıkıntı yoktu. Biz yemek ve tuvalet için ara ara girip çıktık ama yüksek katlıda büyük risk. Yemek olayı da zaten canınız istemiyor. Artık yemekler vardı onları yedik ama 2 gün sonra ne yemek ne su kaldı. Mahallede Eşek kadar park var. Koca koca harflerle yazmışlar. Acil toplanma alanı diye. İnsanlar o kadar bekledi hiç yardım falan gelmedi. Baktım Suriyeliler marketin camını kırmış yağmalıyor. Bizde girdik su tuvalet kağıdı kraker bisküvi falan ne bulduysam aldık. Nakit para yerine kredi kartı daha iyi olur. Parayı harcaya bileceğiniz bir yer olmuyor. Biz parayı unuttuk 1 ay sonra falandı galiba nakit para harcadığım. En azından şehirden çıkarsanız alışverişte kolaylık sağlar. Önemli olan cüzdanınızı unutmamak. Yine aklınıza takılan bir şey varsa sorun.

Tapu, sigorta evrakları, kimlik fotokopileri gibi önemli belgerli yanınıza almak işinize yarayabilir.

Bunların hepsi devlet sistemlerinde kayıtlı evraklar. Boş yere almasına gerek yok. Hem alıp ne yapacak.

Hiçbir işinize yaramayacak. Maraş depremini en şiddetli yerlerden birinde Hatay İskenderun'da yaşadım. Eğer uyku halinde iken yakalanırsanız yapacak bir şey yok. Zihniniz açılırsa günahlarınız için af dileyin. Kapıya gidip apartmandan çıkmayı bırakın ayakta duramazsın. Yapacak tek şey balkona kaçmak. Hadi diyelim ki yürüyebilirsiniz. O çanta aklınıza gelmez zaten. Tek düşündüğünüz kaçmak olur.

Katılmıyorum hocam. Yatağınızın yanına koyarsanız Allah korusun enkaz altında işe yarayabilir ayrıca eğer ki enkaz altında kalmazlarsa dışarı da yemek su bulmak zor olabilir bu durumda işe yarayacaktır. Fakat bana kalırsa en ama en önemlisi yastığınızın atlında veya kenarında telefon ve powerbank bulundurmak.

İ

Hiçbir işinize yaramayacak. Maraş depremini en şiddetli yerlerden birinde hatay İskenderun'da yaşadım. Eğer uyku halinde iken yakalanırsanız yapacak bir şey yok. Zihniniz açılırsa günahlarınız için af dileyin. Kapıya gidip apartmandan çıkmayı bırakın ayakta duramazsın. Yapacak tek şey balkona kaçmak. Hadi diyelim ki yürüyebilirsiniz. O çanta aklınıza gelmez zaten. Tek düşündüğünüz kaçmak olur.

İskenderun'da cok yikim olmadi zaten. Bende Antakya'daydim. Ayakta durmak zordu ama düşmedim. Aklima gelen tek şey montla telefonu alıp kaçmak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı