Deprem hakkındaki düşünceleriniz nedir?

2 yıl önce Elazığdaki depremi yaşamış birisi olarak söylüyorum. Öyle bir anki kelimeler ile anlatılacak gibi değil. Ev resmen bir sağa bir sola savruluyor herkes o an öleceğini düşünerek çığlık atıyor. Allah kimseye yaşatmasın, zor bi durum. İstanbul depremi beni gerçekten çok korkutuyor. Ölecek yüz binlerce insanın yanında Allah korusun ülkenin bağımsızlığının gitmesine, bölünmesine kadar kötü durumlar yaşanabilir.
 
Hocam 4'ncü katta oturuyoruz, binanın en üst katı. Bina 40 yıllık ve cadde üzeri. Yandaki yoldan kamyon tır falan geçtiğinde bina sallanıyo. Bir kamyon binayı böyle sallıyorsa İstanbul depremindeki halimizi düşünemiyorum. %99 karşı tarafa yolcu olacağım.
Temel sağlam değil ondan sallanıyor zaten 40 seneye beton atmaya başlar. İstanbul'daysanız binalarda deniz kumu vardır. Şartlar zorlanıp güvenli bir yere gerekirse kiralık olarak taşınmakta fayda var. Kimse ne zaman olacağını bilemez ama o hengamede o kadar nüfusun içinde herkes kendi derdine düşecek bilgin olsun gerekirse oturma odasında yatarım küçük evde kalırım güvenli yerde kalırım. İstanbul'da yaşanacak yer değil, iti kopuğu, trafiği, yoğun nüfusu, pahalı şehir olması derken insan kendine bunu yapmaz kaçın oradan.
 

Geri
Yukarı