Deprem ile ilgili platform önerisi

cowgirl

Hectopat
Jeologlardan mimarlara ve mühendislere kadar uzanan kullanıcılara sahip, alanında bilgili insanların olduğu ve deprem bilinci kazanılması açısından karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinin artırıldığı bir platform arıyorum. Örnek vermek gerekirse kiracısı olarak yaşadığım dairemde türlü sebeplerden dolayı test yaptıramadığım için binanın dış ve iç özellikleri, konumu gibi bilgiler ile alanında bilgili insanlardan depreme ilişkin görüş ve tahminler almak istiyorum.

Jeologlardan mimarlara ve mühendislere kadar uzanan kullanıcılara sahip, alanında bilgili insanların olduğu ve deprem bilinci kazanılması açısından karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinin artırıldığı bir platform arıyorum. Örnek vermek gerekirse kiracısı olarak yaşadığım dairemde türlü sebeplerden dolayı test yaptıramadığım için binanın dış ve iç özellikleri, konumu gibi bilgiler ile alanında bilgili insanlardan depreme ilişkin görüş ve tahminler almak istiyorum.

Binadan örnek almadan tahminde bulunmaları çok zor.

Binadan örnek almadan tahminde bulunmaları çok zor.
binanın mimarı şekli, zemin katın duvar yapısı, belki kontrol edilmesi gereken öncelikli alanlar, ev sahibinin vergi numarasına bağlı bir takım raporlar ve evin konumunun yerleşime elverişliliği gibi unsurlar en azından belli fikirler edinmemizi sağlar. Aynı zamanda depreme ilişkin bilgiyi ve bilinci sıkı tutmamızı da sağlar

Telegramda deprem ve deprem tahminleri isimli bir grup var, orada bazı deprem uzmanların yaptıkları paylaşımlar paylaşılıyor, orada sohbet veya bilgi edinebilirsin diye düşünüyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı