Deprem oldu ve kendimi nasıl rahatlatabilirim?

@Blackfox07 Umarım geçer.
Aslında deprem yağmur gibi, kar gibi doğa olayı. Sadece tedbir almadığımız için korkuyoruz
Haklısınız ancak kar,yağmur binaları yıkmıyor.

Zamanla geçiyor. Tecrübeyle sabit maalesef.
Gerçekten katılıyorum buna, 2019 Eylül depreminde 1 hafta boyunca bilgisayara oturamamıştım bilgisayarda yakalandığım için, ki o 5.5 falandı. Artık deprem olduğunda pek umursamıyorum sadece enkaz altında kalan evsiz kalan insanlar aklıma geliyor ona üzülüyorum.

Şu an Türkiye'de deprem olacak korkusu en az olan insanlardan biri olman gerekiyor. 6.9'luk deprem olmuş yerde bir daha minimum on yıllar büyük deprem beklenmez. Şu an Türkiye'nin herhangi bir yerinde büyük deprem olma olasılığı İzmir'de olma olasılığından çok daha yüksektir, hayır, İzmir'de bu büyüklükte bir depremin önümüzdeki 10 yıl içerisinde bir daha olması imkansıza yakındır. Şimdi rahatladın mı? Önemli değil ve rahat rahat vaktini geçir evinde. Küçük artçılar her büyük depremden sonra olur, uzun da sürer ama bunlar her zaman artçı olarak kalır. Büyük deprem atlatılmıştır ve korkulacak bir şey yoktur.

Umarım. Etrafımızda çok hasarlı binalar var, sütunları kırık vb vb. Evden çıkarken bakmamıştım bizim binaya. Girerken baktım, merdivenlerde bile çatlak yok. Yinede korkuyorum. Muhtemelen bunun sebebi deprem olurken evde çok fazla eşya döküldü, ayağa kalkamadım bile o panikle yıkılıyoruz sanmıştım.

Kafana takma eğer kaderindeyse bu dünyadan gidersin eğer kaderinde yaşamak varsa ömür boyu çekersin tavsiye gondola falan bin yüreğin iyice hoplasın ondan sonra ufak bir deprem olduğu zamanda ulan bu mu beni korkutan deyip gülüp geçersiniz.

Biliyorum ancak korkuyorum. Keşke deprem riskinde Almanya gibi olsak. Deprem bölgelerine baktığımızda Almanya'da neredeyse hiç risk yok. Yani fay hattı neredeyse hiç yok, olsa bile yüksek deprem yaratmıyor.
@VGAMonitorluAdam Bir tavsiyeniz var mı? Kendi kendine mi geçti?

Son düzenleme:
Biliyorum ancak korkuyorum. Keşke deprem riskinde Almanya gibi olsak. Deprem bölgelerine baktığımızda Almanya'da neredeyse hiç risk yok. Yani fay hattı neredeyse hiç yok, olsa bile yüksek deprem yaratmıyor.

Bunun sebebi oradaki katmanlar esnek, esnek olduğu için kıvrılarak dağ şeklini alıyor ama bizim buradaki ise sert olduğu için esnekliğini yitirip kırılıyor bu da deprem olmuş oluyor (10.sınıf coğrafya 1.ünite konusu)

Ölümden korkmam, Emin olun ki ömrünüz var sa yaşarsınız. Tabi bu demek değilki git balkondan atla olası önlemlerinizi almanız lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…