Deprem oldu ve kendimi nasıl rahatlatabilirim?

Eternal777

Hectopat
Katılım
4 Ocak 2020
Mesajlar
2.779
Çözümler
7
Bildiğiniz gibi İzmir'de deprem oldu. Bende hala daha etkisindeyim her an deprem oluyormuş gibi hissediyorum. En küçük deprem olduğunda bile kalbim küt küt atmaya başlıyor. Ne yapabilirim?
 
Bildiğiniz gibi İzmir'de deprem oldu. Bende hala daha etkisindeyim her an deprem oluyormuş gibi hissediyorum. En küçük deprem olduğunda bile kalbim küt küt atmaya başlıyor. Ne yapabilirim?
Soğukkanlı olmaya kendinizi alıştırın.
 
Deprem öldürmez, bina öldürür. Sen açık bir alanda depreme yakalandığında ölmeyeceksin çünkü enkaz altında kalma ya da kafana bir şeylerin düşmesi gibi bir riskin olmayacak. Dolayısıyla yaşadığın ev sağlamsa depremin öldürmesi zor.

Aklıma Japonya geliyor benim hemen. Yüz katlık gökdelenlerde kahvesini yudumlarken 8+ deprem geçiriyor adamlar. Halk rahat çünkü içinde oldukları yapının yıkılmayacağına %100 güveniyorlar.

Bir de soğukkanlı olmak lazım tabii. Ölüm her an insanı yakalayabilir, deprem şart değil.
 
Öncelikle geçmiş olsun diliyorum. Hala Ege tarafında depremler oluyor ve bu hissediliyormuş sanırsam. Korkunu yenmek için sadece dua et kardeşim. Elinden başka bir şey gelmez, ve ne kadar olur? Bilmiyorum ama aklına getirmemeye çalış depremi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yakında geçer.
Denizli depremini yaşadıktan sonra aynı şey bana olmuştu.
Sanki her an deprem oluyormuş gibi hissediyordum, 3-4 ay sonra yavaş yavaş geçti ve şu an böyle bir sorun yok.

Zamanla bunu üstünüzden atarsınız ama bundan kurtulamazsanız bir psikoloğa gitmenizi iyi olur.
 
Öncelikle geçmiş olsun diliyorum. Hala ege denizinde depremler oluyor ve bu hissediliyor muş sanırsam. Korkunu yenmek için sadece dua et kardeşim. Elinden başka bir şey gelmez. Ve ne kadar olur bilmiyorum ama aklına getirmemeye çalış depremi.
Oyun oynadığımda bile aklıma geliyor ne yazık ki. Evet hissediliyor.
Soğukkanlı olmaya kendinizi alıştırın.
Keşke olabilsem
Binada bir hasar yok ancak korkuyorum. İlk defa bu kadar şiddetli oluyor. Bana 6.6 değilmiş gibi geliyor. 4. katta oturuyoruz.
 
Hala deprem oluyor ve hissediyorum ben de. Ege bölgesindeki Akhisar depremi gibi çoğu depremi yaşadım. İlk başlarda ben de soğukkanlılığımı koruyamadıysam da deprem yaşadıkça her seferinde daha hazırlıklı, daha bilgili, daha tecrübeli ve soğukkanlı olarak bir sonrakine hazırladım kendimi. G*t sismografı gibi bir şey bile geliştirdim kendimce😀 Deprem sırasında yapacaklarını önceden planla, kendine güven.
 
Tuzlu su ile yapılan basit bir devre vardı, su sallandığında devreyi tamamlayıp kısa kısa ses yapıyordu. İmkânın varsa bir tane yapıp kaldığın yere koyabilirsin. En azından sallanıyormuşsun gibi düşündüğünde bakıp rahatlayabileceğin küçük bir sistemin olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı