Deprem verileri sizce gerçek mi?

Makaleler
5
Bugün deprem oldu biliyorsunuz İstanbul'da. Sizce bu deprem verileri gerçek mi? Açıkçası bu depremin ben en azından 5 büyüklüğünde olacağını sanıyordum ama 4.3 dendi. Açıkçası ülkede artık saklanmayan bir şeyin olmadığını düşünüyorum.

Biraz fazla abarttın sanki?
4.3 dense ne olur 5 dense ne olur?
7 büyüklüğünde deprem oldu da 3'mü dediler ?
Bence de... Kandilli Rasathanesi Türkiye adına gurur verici bir kurum. Kesinlikle böyle bir yanlışa düşeceklerini zannetmiyorum. Ki, depremin gücünü anlamak için sadece boyutuna bakmak yanlış. Bu ilim dalı ile uğraşanlar daha iyi bilecektir fakat bir çok parametre var deprem için bakılması gereken.

Bitlis'te oturuyordum, Muş'un Korkut ilçesinde yaklaşık 10 günde 3 kere deprem oldu. 4.7, 4.0, 3.9. Her birini hissettim. Hatta Malatya, Elazığ depremlerini de hissettim. Tamam, siz Marmara Fayı'na yakınsınız da bu ne korku arkadaş? Doğal afet sonuçta.

Bence veriler gerçek. Bir kaç kez bu büyüklükte depremler yaşadım ve çoğun da sallantı bayağı vardı. AFAD ve Kandilli Rasathanesinin verileri de hemen hemen uyuşuyor.

Deprem olduktan sonra Kandilli Rasathanesi ve AFAD'ın sayfalarına erişmek biraz uzun sürdü. Ben bunu merak ettim açıkcası.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı