Depremden sonra hiç iyi hissetmiyorum

1kedi7beni

Hectopat
Daha fazla  
Depremden beri hiçbir yaşam amacım kalmadı. O gece arabada 3gün yemek yemedin 2 gün su içmedin 1.5gün tuvaletimi tuttum ilk ay babaannemin evinde 25kişi kaldık. İnternet yok depremden beri bilgisayarımı kurmadım bulunduğum ilçede iş yok. Sosyal medya kullanamıyorum internetsizlikten. Az yer diye Technopat'ta takılıyorum son 600 MB internetim kaldı, arabamız bozuldu 1.5 haftadır arabamız yok, 1 tane arkadaşım, evcil hayvanım yok. Sözde ders çalışıyorum, babam öyle sanıyor ama sadece tavana bakıyorum saatlerce. Arkadaşlarımın bir kısmı vefat etti. Kendi kendime ağlıyorum geceleri, eski hayatımı düşünüp gözlerimi sonuna kadar açıp havayı izliyorum. Evimiz az hasarlı, yaptırıp kiraya verdik. Korkudan şehre gitmiyor babaannemin evinde kalıyoruz aylardır. Babama tayin isteyecek misin deyince, bilmiyorum diyor. Tüm aile bireyleri tüm gün sessiz tavanı izliyor. Artık hayal görmeye başladım, kendi kendime kahkaha atıyorum shitpost videoları indirip defalarca izledim belki bir şeyler unuturum diye ama işe yaramıyor. Dakikalardır yazıyorum ama sıkılmıyorum, bir önceki kelimemi bile hatırlamıyorum. Sabah bilgisayar ile ilgili bir şeyler sordum ama kimi kandırıyorum, olsa da oynayamayacağım. Tüm gün evde oturmaktan 15 kilo aldım daha 16 yaşımda boyum 1.73 kilom 86. hiçbir kız sevmedim çünkü hiçbirine karşı şansım yok. Eskiden bakkala bile süslenerek çıkardım, az banyo yapıyor, hep şort ve basit tişort giyip önemli bir yere bile terlik şort tişört ile gidiyorum, insanları umursamıyorum. Yaşama dair tek bir aktivitem yok kimseyle konuşmuyorum geceleri yatakta sabah 3-4e kadar dönüyorum. Muhtemelen kimsenin okumayacağı kadar uzun bir yazı yazdım ama yazarken geçen süre bile beni mutlu hissettirdi. Hiçbir psikolojik destek almadım alacak durumum da yok benden bu kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba öncelikle geçmiş olsun ve başınız sağolsun. Bence psikolojik destek almanızda fayda var okurken onu hissettim ama durumunuz olmadığını belirtmişsiniz ve daha çok gençsiniz bu yaşta çok ağır bir şey cidden. Deprem sonrası terrapinde depremzedelere ücretsiz psikolojik destek verileceği söylenmişti eğer hala varsa ona bakabilirsiniz, tekrar geçmiş olsun başınız sağolsun.

Travma sonrası stres bozukluğu denen bir şey var. Bence bir psikiyatriste bu yazdıklarınızı okutun.
Ben kendimi çok kötü hissettiğimde bile spor yapıyorum şu sıralar. Mesela dün panik atak geçiriyordum ama bir buçuk saat spor yaptım.

Hocam benden bu kadar yazmışsınız da yaşıyorsunuz değil mi?

Okudum, ne yazsam faydası olmayacak belki de. Yine de hayatın böyle devam etmeyecek, her şeyin değişeceği, eskiye yaklaşacağı ya da daha iyi olacağı günler gelecek. Umudunu kaybetme.

Çok zor hocam maalesef bende sizin yaşadığınız şeyleri yaşadım ama ne yaparsınız işte siz istemesenizde hayat devam ediyor arkadaşlarımı evimi kaybettim ama mecburen hayat devam ediyor eğer yapabiliyorsanız arkadaş edinmeyi deneyin birileriyle sohbet etmek oyun oynamak insana iyi geliyor dertleşmek falan iyi oluyor yani başka yapabilecek çok şey aklıma gelmiyor maalesef.

Deprem birçoğumuzu mahvetti, yazdıklarını emin ol sonuna kadar okuyan çok fazla kişi olacaktır. Öncelikle geçmiş olsun kaybettiklerin için başın sağ olsun, Allah rahmet eylesin dostum. Yazacak bir şey bulamıyorum, daha zor ne var bilmiyorum dostum. Tekrardan geçmiş olsun

Hocam benden bu kadar yazmışsınız da yaşıyorsunuz değil mi?

Açıkçası hiçbir vasfım yok ne diğerleri gibi sessiz çocuktum tam bir gevezeyim. Ne bad boy insanları umursamaz tiptim peşlerinden koşardım. Ne tatlıydım kafamın içi pislik düşünceler ile dolu. Belki o eylemi yapsam diğerleri gibi bir sınıfım olur.

Birazdan gelir geçmiş olsun yazarlar ama sanma ki kimsenin umurunda. Herkes hayatına devam edecek sen de bir yolunu bul güçlü kalmaya calis.
Doğru demiş birazdan Apex Legends oynayacağım. Hayat devam ediyor, umuyorum ki bu durum geçer ve mutluluğa erişirsin. Aşağıdaki şarkıyı size sunuyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…