Çözüldü Derdimi dinleyecek var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şimdi sen önce kendi hayatını kurtarmalısın. Yani ileride yapabileceğin bir meslek olmalı. Durumunu anlıyorum, yaşından dolayı bir şey yapamıyorsun. Üzülerek söylüyorum ama, yaşın 18'i geçmediği sürece bu şeylere katlanmak zorundasın. Hayatta daha kötü şeyler yaşayan insanlar var, bunuda biraz gözden geçir. Aile kavramını maalesef öğrenememişler. Bu da sözde anne ve baba olan insanların, ailesinden gördüğü eğitim ve terbiye diyebilirim. Hayatta yaptıkları şeylerin cezalarını, kendi dinime göre yorumluyorum, çekecekler. Yaşın ilerledikten sonra, hayata bakış açın değişsin. Yani aklında anne-baba gibi kavramlar kalmasın. Bu kavramlar aklına geldikçe ve ailenin yaptıklarını düşününce, ilerki yaşlarda psikolojik olarak değişirsin. Şimdi kötünün kötüsü var desem, güzel bir örnek olmaz. Allah yardımcın olsun kardeşim, diyeceğim tek şey bu. Umarım hayatına güzel kalpli insanlar girer. Şiddet olmadığı sürece, hayatının belli kısmını ailen ile geçireceksin. Ama şunu unutma, genelleme yaparak söylüyorum kendini düşünür. Aile bireyi abi, kardeş bile olsa belli bir yerden sonra yaptıkları yardım kesilir. Tabii ki daha çok örnek var bununla ilgili. Yani diyeceğim, sen derslerine bakıp hayatını kurtar. Olgun yaşlara geldiğinde, paranın verdiği düzen ile aile gibi bir kavramı düşünmezsin bile. Hayatında başarılar diliyorum.

Bana akıl verdiğiniz için hepimize minnettarım.( her konuda bilgilisin hayranım bu arada :)) inşallah ileride bir sıkıntı çekmem. Hepinize teşekkür ederim tekrardan :).

Herkesten vazgeç ama kendinden vazgeçme kardeşim benim. Biraz daha dayan bunlar senin için kötüde olsa bir tecrübe. Yaşın daha çok genç yaşayacak çok güzel günlerin olacak. Az daha dişini sık üniversiteye at kendini yurt falan derken illaki arkadaş bulursun belki eve bile çıkarsınız. Her zaman kendi istediğini yap sana dayatılanları yapma. Hayatında başarılar kardeşim.

Ben de bir zaman çok üzülmüştüm, hatta hayatta tek ağladığım zaman olabilir. F10 kasa BMW almıştım yeni, yaklaşık 10 yıl önce. Fryzen Jr'ı ve eşimi de alıp bir gezintiye çıkmıştım. Mahvel'den Manisa Yolu'na çıktım. Manisa Yolu'nda Sabuncubeli Virajı var, orada refüj yoktu eskiden. Ben 90 km/s ile giderken karşı şeritten bir araç üstümüze uçtu, Fryzen Jr'ın bulunduğu sol arkaya çarptı araç. 3-4 gün yoğun bakımda kaldı ve hayati tehlikesi vardı oğlumun, çok üzülmüştüm o zamanlar. Umarım hiç kimsenin başına gelmez böyle bir şey, hele evlat acısı çok kötü.

Herkesten vazgeç ama kendinden vazgeçme kardeşim benim. Biraz daha dayan bunlar senin için kötüde olsa bir tecrübe. Yaşın daha çok genç yaşayacak çok güzel günlerin olacak. Az daha dişini sık üniversiteye at kendini yurt falan derken illaki arkadaş bulursun belki eve bile çıkarsınız. Her zaman kendi istediğini yap sana dayatılanları yapma. Hayatında başarılar kardeşim.

Büyümek, o hayaller, için çok uzun vakit var. Gerçekleştirene kadar yaşayacağım zamana dek illaki kötü şeyler yaşayacağım. Korkuyorum.

Reiz sakın 2-3 tane salak için intihar etme. İnşallah büyüyünce her şey yoluna girer. Daha fazla bilgim olmadığı için seni yanlış yönlendirmek istemem :)

Reiz sakın 2-3 tane salak için intihar etme. İnşallah büyüyünce her şey yoluna girer. Daha fazla bilgim olmadığı için seni yanlış yönlendirmek istemem :)

Allah'ın verdiği canı mahfetmemek için yaşıyorum. Kendimi iyi bir hayata sahip olmak için uğraşıyorum artık :).

Canımı alacağım falan yazmışsın sakın öyle bir şey yapma, sen ileride çok güçlü bir insan olacaksın.
Kendi hayatımdan da örnek vermek isterdim ama hayatımı paylaşmayı sevmiyorum, yaşadıklarını anlıyorum diyebilirim. Tek yapacağımız, yapabileceğimiz hedef koyup onun için it gibi çalışmak.

Son düzenleme:
Canımı alacağım falan yazmışsın sakın öyle bir şey yapma, sen ileride çok güçlü bir insan olacaksın.
Kendi hayatımdan da örnek vermek isterdim ama hayatımı paylaşmayı sevmiyorum, yaşadıklarını anlıyorum diyebilirim. Tek yapacağımız, yapabileceğimiz hedef koyup onun için it gibi çalışmak.

Sadece, benimde normal bir ailem olsun istiyorum.

Sadece, benimde normal bir ailem olsun istiyorum.
Kardeşim bir laf vardı, " Fakir doğmak senin suçun değil ama fakir ölmek senin suçun " diye, bu lafı biraz çevirebiliriz. " Kötü bir ailede doğmak senin suçun değil ama kötü bir aile kurmak senin suçun " diye çevirebiliriz. İleride kendine bir eş bulursan kendi aileni kurabilirsin.

Öncelikle annene karşı kullandığın lafın özrü bile olmaz, terbiyesizlik yapıyorsun. Ailenden biri olması telefonunu karıştırma hakkını vermez sana. Her sağlıklı insanın birileri ile beraber olma hakkı var, kimse senden izin almak zorunda değil. Annen senin davranışlarından hala sorumlu, sen ondan sorumlu değilsin.

Sevdiğin kimsenin bir başkası ile birlikte olması elbette can sıkıcı olabilir. Özellikle ilk aşık olunan kişilerin verdiği üzüntü biraz fazla olabiliyor. Zaman içinde sıkıntısı azalır. Bekli fark etmeden yeni birine aşık olmuş olursun.

Babana dair anlattığın şeyler çok olağan, hemen her evde benzer ders muhabbetleri geçer. Gerçekten yeterince çalıştığını düşünüyorsan ve hala baskı varsa, çalışıyormuş gibi yapmanın da yolları var. Daha iyisi o boş anları da kitap ile değerlerdirmek babanı da hoşnut edebilir.

Senin sahibi olduğun şeyleri başkaları ile paylaşıp paylaşmamak senin inisiyatifinde. Böyle bir sorumluluk hissetmen gereken ya da daha kötüsü suçluluk hissedilecek bir durum yok. İnsanalara hayır diyebilmek kendi huzurun için önemli.

Sen ergen olduğun için insanlar karşında "hazır olda" bekleyecek değil. Babanın yeni eşi senin de eşin değil. Saygılı olup, belli bir yaşa kadar meseleni kendin çözmen gerekiyor.

Birçok ailede benzer sıkıntılar belki çoğunda çok daha fazlası bile olabilir. Bir çocuk hayata gelmeyi kendi seçmediği gibi, ailesini de seçemiyor. Üniversite için önünde çok fazla bir zaman yok. Sonrasında işler biraz daha kolaylaşır. Hayatın tüm olumsuzluklara rağmen güzel olduğunu anlamak için önemli bir zaman dilimindeyiz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı