Deri mont bakımı

OnurDoğan63_19

Hectopat
Makaleler
4
Canlar merhaba. Çok beğendiğim bir model (Kuzey Güney dizisi Vallero marka deri mont) vintage deri mont aldım. Bu mont bakımsız kalmış, koyu kahverengiydi siyaha boyadım, bakımını hallettim her şeyini yaptım ama derisi çok sert. Derby markanın ürünleri de kullandım çok bir yumuşama olmadı çok sert mont, vazelin veya farklı yağlar öneriyorlar, kullanan oldu mu hiç, öneriniz var mı?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-01-17 at 11.19.05.jpeg
    WhatsApp Image 2024-01-17 at 11.19.05.jpeg
    77,7 KB · Görüntüleme: 335
Canlar merhaba. Çok beğendiğim bir model (kuzey güney dizisi vallero marka deri mont) vintage deri mont aldım. Bu mont bakımsız kalmış, koyu kahverengiydi siyaha boyadım, bakımını hallettim her şeyini yaptım ama derisi çok sert. Derby markanın ürünleri de kullandım çok bir yumuşama olmadı çok sert mont, vazelin veya farklı yağlar öneriyorlar, kullanan oldu mu hiç, öneriniz var mı?

Hint yağı kullanın hocam üstü her yeri iyice yesin yağı.

Canlar merhaba. Çok beğendiğim bir model (Kuzey Güney dizisi Vallero marka deri mont) vintage deri mont aldım. Bu mont bakımsız kalmış, koyu kahverengiydi siyaha boyadım, bakımını hallettim her şeyini yaptım ama derisi çok sert. Derby markanın ürünleri de kullandım çok bir yumuşama olmadı çok sert mont, vazelin veya farklı yağlar öneriyorlar, kullanan oldu mu hiç, öneriniz var mı?
Siyaha kendin boyadıysan orada bir problem olabilir sertleşme açısından.

Kayısı yağı, hint yağı, elde hiçbiri yoksa vazelini benmari usulü eriteceksin ve uygulayacaksın. Yağın fazlasını bir bezle aldırman iyi olur.

Birisi giydiğinde üzerinde yağlamak da iyidir askıda yağlamaktansa.

Evet kardeşim hint yağını da okudum, bu yağı deneyimlediniz mi peki ? Yumuşatır mı, sonra bunu kullandıktan sonra mont yağsı yağsı nasıl giyeceğiz. ☺️
Yağlarken fritöze atarmış gibi düşünme zaten, montun ememediğinini bezle aldıracaksın, 2-3 gün hava alan bir yerde omuz askısı geniş olan bir askıda beklet - ince tel askıda bekletme iz yapar, kırma yapabilir.

Sonra giyeceksin işte keyfince.

Siyaha kendin boyadıysan orada bir problem olabilir sertleşme açısından.

Kayısı yağı, hint yağı, elde hiçbiri yoksa vazelini benmari usulü eriteceksin ve uygulayacaksın. Yağın fazlasını bir bezle aldırman iyi olur.

Birisi giydiğinde üzerinde yağlamak da iyidir askıda yağlamaktansa.
Evet kendim boyadım, aslında deri zaten kendi sert bir deriydi, bakımsızlıktan mı, yanlış bir işlemden mi böyle oldu bilmiyorum, ya da kullanılan deri böyledir. Aklıma takılan soru bu söylediklerinizi uyguladıktan sonra mesela vazelin, o montu giyince yapış yapış olmaz mı ?

Yağlarken fritöze atarmış gibi düşünme zaten, montun ememediğinini bezle aldıracaksın, 2-3 gün hava alan bir yerde omuz askısı geniş olan bir askıda beklet - ince tel askıda bekletme iz yapar, kırma yapabilir.

Sonra giyeceksin işte keyfince.
Yumuşama olur mu diyorsunuz yani bunları yaptıktan sonra ?

Evet kardeşim hint yağını da okudum, bu yağı deneyimlediniz mi peki? Yumuşatır mı, sonra bunu kullandıktan sonra mont yağsı yağsı nasıl giyeceğiz. ☺️

Hocam bir sünger veya bez yardımı ile yavaşca ovalarsanız fazla yağlı olmayacak şekilde zaten o deri kaygan olduğu için pek belli olmaz ayrıca içine uygulamayacaksınız.

Evet kendim boyadım, aslında deri zaten kendi sert bir deriydi, bakımsızlıktan mı, yanlış bir işlemden mi böyle oldu bilmiyorum, ya da kullanılan deri böyledir. Aklıma takılan soru bu söylediklerinizi uyguladıktan sonra mesela vazelin, o montu giyince yapış yapış olmaz mı ?

Yumuşama olur mu diyorsunuz yani bunları yaptıktan sonra ?
Tabi olur. Bekletmeyi unutma, deri kısımların havalanması fazla yağın akması veya emileceklerin emilmesi meselesi zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı