Ders çalışamama sorunu nasıl çözülür?

llMichaell2

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar mezun öğrenciyim dershane ile sınava dilden hazırlanıyorum, fakat oturup bir türlü ders çalışamıyorum çözmem gereken testler var onları dahi çözmüyorum bu durumu nasıl geçirebilirim?

Etütte oturuyorum 20dk çalışıp sonra kaçasım geliyor yaptığımda kulaklığı takıp müzik açıp gidiyorum akşam da yorgunum deyip yatıyorum.

Dopamin reseptörlerin bozulmuş aynı benim gibi ders yapmadan önce 20 dk hiçbir şey yapmadan otur ders çalışınca dopamin artacak daha az sıkılacaksın.

Hocam yorgun hissediyorsanız bir kan tahlili yaptırmanızı öneririm belki vitamin değerlerinizde sorun olabilir. Ders konusuna gelirsek yapacak bir şey yok oturacaksınız çalışacaksınız. Eğer konular cazip gelmiyorsa zaten yanlış bölümü seçmişsiniz demektir.

Kendine çalışılabilecek rahat ortam bulup orada çalışmak, eğer dikkatini dağıtıyorsa müziği değiştirmek veya direkt kapamak olabilir. Bunları düzelttiğin halde halen sorun devam ediyorsa, kendini sıkman gerek. Ayrıca çalıştığın dersten zevk almaya da bak. Eğer zevk alamıyor ve tam tersine çalıştığın dersi o kadar sevmiyorsan, alanını bir gözden geçir derim.

Hiç kimse keyif almıyor ders çalışırken. Mecburiyet bu. Hangi asker savaştayken keyif alır? Böyle düşün.
Ders çalışırken kendini öğretmenmiş gibi hisset, dersi kendi kendine kendi ağzınla argo vesaire kullanarak anlat. Çoklu kişilik bozukluğu olanlar için eğlenceli olabilir.

Arkadaşlar mezun öğrenciyim dershane ile sınava dilden hazırlanıyorum, fakat oturup bir türlü ders çalışamıyorum çözmem gereken testler var onları dahi çözmüyorum bu durumu nasıl geçirebilirim?

Etütte oturuyorum 20dk çalışıp sonra kaçasım geliyor yaptığımda kulaklığı takıp müzik açıp gidiyorum akşam da yorgunum deyip yatıyorum.

Çalışamıyorum değil çalışmıyorum. Eğer istediğin yeri kazanmayı gerçekten isteseydin şu an çalışıyor olurdun. Demek ki gerçekten istemiyorsun "X" üniversitesinde "y" bölümünü kazanmayı. Sorun bu kadar basit.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı