Ders çalışamamak

efegumusay

Kilopat
Daha fazla  
Önceki aylarda 6-7 saat aralığında çalışabiliyorudum ama annemin kanser olduğunu öğrendikten sonra kafam hep ona takılmaya başladı. Bir de bir kızdan hoşlanmaya başladım en olmayacak zamanda. Netlerimi 60-70 aralığına çekmiştim. Şu an 34'e kadar düştü nasıl eskisi gibi ders çalışırım? Netlerimi görünce ders çalışma isteğim kayboluyor.

Hocam eğer dersi salarsanız emin olun hasta anneniz, kendisi yüzünden çalışmanıza engel olduğunu düşünüp daha da üzülecek. Kanser gibi bir hastalıkta gerçekten hasta olan kişinin neşesi ve ruhsal hali çok büyük önem taşıyor. Kendinizi düşünmüyorsanız anneniz için çalışmayı salmayın.
Allah acil şifalar versin inşallah.

Önceki aylarda 6-7 saat aralığında çalışabiliyorudum ama annemin kanser olduğunu öğrendikten sonra kafam hep ona takılmaya başladı. Bir de bir kızdan hoşlanmaya başladım en olmayacak zamanda. Netlerimi 60-70 aralığına çekmiştim. Şu an 34'e kadar düştü nasıl eskisi gibi ders çalışırım? Netlerimi görünce ders çalışma isteğim kayboluyor.

Bence kıza açıl çünkü açılmazsan ya sevgili yapar ya da kafan onda kalır için içini yer red yemek bile açılmamaktan daha iyi.

Hocam öncelikle rabbim şifa versin. Motivasyondan falan bahsetmeyeceğim sana. Her şeyin iyi olacağını düşünüyorum umarım öyle olur. Kendinizi gelecekte hayal edin, daha iyi yerlere gelmek için çalışman lazım. Aileni daha iyi şartlara getirebilmek için, gururlandırmak için. Hep daha iyisi olmaya bak. İlerisini düşün. Aşk işleri hoş şeyler ama bir pranga şart hele böyle bir zamanda. Derslerine sıkıca tutun. Güzel yerlere gel. Aileni de gururlandır göğsünü gererek gez aslanım. Tanımıyorum seni ama yanındayım. Şans ve kader senden yana olsun, iyi akşamlar.

Hocam eğer dersi salarsanız emin olun hasta anneniz, kendisi yüzünden çalışmanıza engel olduğunu düşünüp daha da üzülecek. Kanser gibi bir hastalıkta gerçekten maktülün neşesi ve ruhsak hali çok büyük önem taşıyor. Kendinizi düşünmüyorsanız anneniz için çalışmayı salmayın.
Maktül derken?

Öncelikle geçmiş olsun. Benim tavsiyem kızı unut! Zaten sınavdan sonra aynı okula, aynı bölüme hatta aynı şehre gideceğinizin bile garantisi yok. Eğer sevgili yaparsan sana daha çok zaman kaybettirir. Aileni gururlandırmak istiyorsan odaklan ve çalış. Annenle biraz daha zaman geçir, kıza ayıracağın zamanı ona ayır (Umarım kötü şeyler yaşanmaz ama yaşanırsa da pişman olmazsın.). Bir abi tavsiyesi; Ana gibi yar olmaz!

Hocam eğer dersi salarsanız emin olun hasta anneniz, kendisi yüzünden çalışmanıza engel olduğunu düşünüp daha da üzülecek. Kanser gibi bir hastalıkta gerçekten hasta olan kişinin neşesi ve ruhsal hali çok büyük önem taşıyor. Kendinizi düşünmüyorsanız anneniz için çalışmayı salmayın.
Çalışmasa bile çalışmış gibi yapmalı

Technopat Haberler

Geri
Yukarı