Kız işini unut bence hocam. Hoşlantıdır, geçicidir. Ben 4 gün önce bir kızdan çıkma teklifi aldım, sırf derslerime etki etmemesi için bugün arkadaş kalmamız gerektiğini söyledim. Sırf 10 dakikalık okul teneffüsünde soru çözebilmek ve derslerde aktif kalabilmek için. Bunu diyorum çünkü bunun 2 sonucu olur;
1-kızla sevgili olursan ona okulda, hayatında vakit ayırman gerekecek. Bu da derslerini bölmen anlamına gelecek. Buluşmadır, telefonla konuşmadır vs vs. diye sebepler çoğaltılabilir.
2-kızdan red yersen bu senin moralini daha da bozar.
Benim tavsiyem taze red yemiş halimle söylüyorum, uzaktan sev. Kızı şu an seviyorsundur, görünce mutlu oluyorsundur emimin ki. Bu seni mutlu ediyorsa böyle devam et. Emin ol tek bir düzlükte devam etmek ikili ilişkilerde dalgalanma yaşamaktan iyidir. Bir ilişkin olduğunda 1 gün mutlu olup bir olaydan 2 gün mutsuz oluyorsun. Bunu çok kez yaşadım zamanında. Ve gerçekten bir şey yapma hevesi kalmıyor. O yüzden sevgili işini bence hedeflerin varsa arka plana koy. Asla olmasın demiyorum ancak böyle bir konuda ani kararlar verme. Bırak aklında o konu iyice demlensin, pişsin, öyle karar ver.
Anneniz için geçmiş olsun öncelikle. Çok geçmiş olsun. Umarım sağlığına kavuşur.
Yukarıda da hocamın dediği gibi eğer ders çalışmazsanız anneniz bunun sebebini kendisini suçlayarak bulacak. Bu hem seni hem anneni daha da üzecek. Bu sebepten denemelerin kötü de gelse, işlerin rayına oturana kadar devam etmelisin. Her doğum sancılıdır. Bir yola devam ederken, devam etmek istemeyene ayağına bir talaş batsa yolu bırakır, devam etmek isteyeni ikiye bölsen bir yarısı o yolu yine tamamlar. Öncelikle devam etmek istiyor musun, yoksa seni doğrudan ilgilendirmeyen sebepler yüzünden bırakacak mısın? Doğrudan ilgilendirmiyordan kastım şu; bu hastalık direkt olarak senin vücudunda değil anlamında söyledim. Yanlış anlaşılmak istemem.
Devam etmek istiyorsan dediğim gibi denemelerin kötü de gelse çalışacaksın. Günde 6-7 saatten 1 saate düşürün, ama çalışın. 1 saat olur, bir hafta sonra 2 saat olur, belki bir ay sonra olur onu siz ayarlayabilirsiniz. Ancak devam etmek durumundasınız. Oturup ağlayacak kafa herkeste var.
Yukarıda da denildiği gibi hür iraden ile kendi kaderini çiziyorsun. Kader çabana bağlıdır. Başarı havadan gelmez. Pek dersle alakalı olmadı ama yaşanılan duruma belki biraz motivasyon olabilirim. Umarım.