Ders çalışamamak

TRgenco

Femtopat
Katılım
10 Aralık 2024
Mesajlar
54
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Uzun ama yardıma ihtiyacım var. Lise son sınıfım ve aklım başıma geldi diyebiliriz. Gelecek kaygısı gibi korkular başladı bende ve aşırı şekilde sınavlara hazırlıksızım kendimi geliştirmek istiyorum ders çalışayım derken birden kafam başka yelere dalıyor. Hiç istek yok isteksizim diyebiliriz yani bilmiyorum ben çabuk öğrenen birisiyim ders çalışmaya başlasam sadece yarım yılım var. hatta ben maddi durum yüzünden hem çalışıyorum hem de staj a gidiyorum. yani sadece haftada 1 günüm bomboş ve o günde yatıp dinlenmek istiyorum. bilgisayarda vakit geçirmek gibi şeyler istiyorum. Hafta içleri ise sadece 2 saat gibi boş vaktim oluyor ama aşırı yorgun oluyorum. Hiç ders çalışma isteğim yok. Beni ders çalışmka için motive edecek bir şeyler söyler misiniz, odaklanmama yarayacak şeyler yardıma çok ihityacım var. (yazım karışık olabilir içimi döktüm) :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Zor bir süreçtesin, farkındayım. Maddi zorluk, iş, staj ve yorgunluk seni tüketiyor, ama bunlar bahane olamaz. Geleceğini kurtarmak istiyorsan şimdi fedakarlık yapmalısın. Motivasyon beklemek yerine, oturup karar vermelisin. İlk 10 dakika çalışmaya başlarsan gerisi gelir.

Haftada bir günün boşsa, bunu sadece dinlenerek harcamak yerine hedeflerine yönel. Bugünkü yorgunluk, gelecekteki başarısızlıkla birleşirse daha ağır olur. Şimdi çalışırsan, bu yük yerini özgüvene bırakır.

Yarım yıl kısa gibi görünebilir, ama doğru bir şekilde çalışırsan çok şey başarabilirsin. Senden mükemmel olman beklenmiyor, ama elinden gelenin en iyisini yapmalısın. Bugün harekete geç; gelecekte "keşke" dememek senin elinde.
 
Gerçekten kaygılanan birisi o bir günü boş geçirmek istemez diye düşünüyorum. Kaygılanan biri ders çalışır, konular yetişecek mi diye kaygı eder. Bir yerlere gelmek istiyorsan kendini zorlayıp çalışacaksın başka yolu yok.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı