Ders çalışamıyorum

techno137

Decapat
Merhaba. Eskiden sınav notlarım çok iyi geliyordu ve ders çalışma isteğim vardı ama 10. sınıfa geçtiğimde ders çalışma isteğim kayboldu, sınavlara bile hiç çalışamıyorum ve şu an ortalamam 62. sınıfta kalmaktan çok korkuyorum, ders çalışma isteğimi nasıl arttırabilirim? ( en son çare AÖL'e geçmeyi düşünüyorum çünkü okulum fazla uzak. )

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Eskiden sınav notlarım çok iyi geliyordu ve ders çalışma isteğim vardı ama 10. sınıfa geçtiğimde ders çalışma isteğim kayboldu, sınavlara bile hiç çalışamıyorum ve şu an ortalamam 62. sınıfta kalmaktan çok korkuyorum, ders çalışma isteğimi nasıl arttırabilirim? ( en son çare AÖL'e geçmeyi düşünüyorum çünkü okulum fazla uzak. )

62 ortalamayla sınıfta kalmazsın merak etme hocam. İlk dönemden bir şey olmaz, ikinci dönem daha düzenli olursun. Örnek vereyim, evine geldiğin zaman deftere yazdıklarını kısa kısa tekrar et. Sınav haftası çok çalışmadan yüksek alıyorum bu sayede. Sürekli tekrar ettiğin şeyler belli bir süre sonra beynine işleniyor, dua ezberlemek gibi.

Sınıfta kalmak pek kolay bir şey değil ama amacınız zaten bu kadar basit bir şey olmasın. Ders çalışma isteğinin olmaması konusunda ilk adım çok önemli. İlk etapta sadece kısa bir süreliğine çalışmak için oturun ve gerisi gelecektir.

Katılıyorum, hedefini yüksek tutmalısın. Sınıfı herkes bir şekilde geçiyor, önemli olan kendine bir şeyler katabilmendir.

Ders çalışmanı engelleyen şey nedir? Son zamanlarda kötü olay mı yaşadın?

Hocam 9. sınıfta farklı okuldaydım, sınıftaki herkes derslerini çok önemsiyordu, düzenli olarak çalışıyorlardı bende onları görüp çalışıyordum. Şimdiki okulumda kimseyi tanımıyorum ve çevremde bulunanlar sınıfı geçsem yeter derdinde bende ondan çalışmak istemiyorum. Okulu değiştirmek içinde 11. sınıfı beklemem lazım 🙁

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı