Ders Çalışamıyorum

Fatih Çıkmaz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben ders çalışamıyorum, arkadaşlarım üst sınıflarda ama ben çıkamıyorum. Tavsiye verin ne olur, 1.5 ay sonra sınav var.

Banyoya git ve yüzüne soğuk su çarp. Daha sonra aynaya bakarak "ben gelecekte ne olacağım" de. Arabanın kapısını açan mı, arabanın kapısını açtıran mı? (İkisine de saygım sonsuz.)

Bizim insanımızda tuhaf bir durum var sanki ders çalışmak zorunluymuş gibi. Demek istediğim yan gel yat hiç derse bakma değil. Herkes hedefinin gerektirdiği çabayı harcamalı. Örnek olarak sen ilerde makine mühendisi olmak istiyorsan bu mesleği elde edebilmek için hangi dersten ne kadar başarılı olman gerektiğine bak. Doktor olmak isteyen insanla mühendis olmak isteyen öğretmen olmak isteyen adam aynı seviyede aynı derslere çalışmasına gerek yok. Bu sadece üniversite kazanmak için değil orta okul lise fark etmez ne kadar çalışman gerektiğini sen bileceksin bir başkası değil. Ne kendini bunaltacak kadar uzun ve sık çalış nede çalıştığının bir faydası olmayacak kadar nadir ve kısa çalış. Ders çalışma motivasyonunu hayal kurarak yükseltebilirsin yapmak istediğin mesleği hayal et ve o mesleği elde ettiğin zamanki sevincini düşün geriye bu hedefe ulaşmak için ders çalışmak kalıyor zaten.

Herkesin yaptığı bir iş vardır. Sen şimdi öğrencisin ve ders çalışmak senin işin. Sen işini iyi yapmaz isen sonuçları kötü olur. Bunu aşmak lazım. Bunu şu an aşamaz isen çalışmaya başladığın zaman daha büyük sorun yaşarsın. Günlük olarak kendine bir zaman sınırı belirle. Belirli bir süre devam et. Sonra o süreyi artır. Ders çalışmak bazen en kolayı olur. İnan çalışmaya başladığın zaman ders çalışmak kolay gelecektir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı