Ders çalışırken dikkatim çok dağılıyor

783268

Centipat
Açık lise sınavım yaklaşıyor, mezun olmak üzereyim ama ders çalışamıyorum, dikkatim çok dağılıyor. Odama güneş veya dikkat dağıtıcı ses girmiyor ama tam çalışıyorum aklıma bir şey takılıyor, onu araştırmaya başlıyorum. Sonra Instagram'a girip orada vakit harcıyorum sonra tekrar çalışmaya başlayınca sıkılıp kalkıyorum. Ne yapabilirim? Eskiden çok disiplinli ve düzenli çalışırdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
YouTube'da mindfulness gibi teknikler var onları 1 ay gibi bir süre uygularsan dikkat dağınıklığın düzelebilir. Ayrıca B12 eksikliğinde olabilir bir test yaptırmanda fayda var.

Elektronik aletleri kendinizden uzak tutmak eğer mümkünse kütüphane tarzi yerlere gidip çalışmaya başlamak muhtemelen sorunu azaltır gün içinde telefonda çok vakit geciriyorsaniz telefon yaninizdayken ders çalışması çok zor oluyor.

Bunun en büyük sebebi maalesef sosyal media, resmen vucudumuzun kimyasını değiştiriyor, Shorts'lar Reels'ler artık platform adını ne koyduysa, bunlardan olabildiğince uzak durmak lazım.

Maalesef bendede bu sıkıntı var. Sadece ders değil; futbol oynarken, iş yaparken vb. aktivitelerdede böyleyim. Bence bunun sebebi telefondan olmalı.

Telefonunuzu gözünüz görmeyecek şekilde saklayın kendinizi motive etmeye unutmayın.

Yorumun için teşekkür ederim

Telefonu bilgisayarı odadan çıkar ve kendine bir not defteri ayarla. O deftere aklına takılanları yaz ve ders sonrası araştır.

Hocam açık lisede olduğum için YouTube'dan video izliyorum ders kitabı çok yavaş ve çok okuma metini oluyor yorumun için teşekkür ederim

Hocam ayarlardan girmek istemediğiniz uygulamalara sınır koyabilirsiniz.

Teşekkür ederim

Maalesef bende de bu sıkıntı var. Sadece ders değil; futbol oynarken, iş yaparken vb. aktivitelerdede böyleyim. Bence bunun sebebi telefondan olmalı.

Hocam öyle bir sistem yapmışkı adamlar kaydırdıkca kaydırası geliyor insanın vakitin nasıl geçtiğini anlamıyor insan.

Elektronik aletleri kendinizden uzak tutmak eğer mümkünse kütüphane tarzi yerlere gidip çalışmaya başlamak muhtemelen sorunu azaltır gün içinde telefonda çok vakit geciriyorsaniz telefon yaninizdayken ders çalışması çok zor oluyor.

Teşekkür ederim hocam yorumun için.

Bunun en büyük sebebi maalesef sosyal Media, resmen vucudumuzun kimyasını değiştiriyor, Shorts'lar Reels'ler artık platform adını ne koyduysa, bunlardan olabildiğince uzak durmak lazım.

Hocam insan vakitin nasıl geçtiğini anlamıyor vücuta az az dopamin veriyor sonra bağımlı oluyorsun herhalde sistem böyle işliyor

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı