Ders çalışma istediği nasıl yerinde gelir?

Anilkbg3d

Picopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Sorunum şu; bir türlü ders çalışamıyorum. Ödevleri bile tam yapmıyorum. Aslında bunun bilincindeyim yapmam gerektiğimin geleceğimi de buna göre düşünüyorum. Yani çalıştığımı varsayarak. Ama tek eksik çalışma :/.Çalışamıyorum. Neden bilmiyorum. Lise 1 tavsiye verir misiniz? Genel olarak hayatımda da mutsuz ve düzensizim.

Selam arkadaşlar. Sorunum şu; bir türlü ders çalışamıyorum. Ödevleri bile tam yapmıyorum. Aslında bunun bilincindeyim yapmam gerektiğimin geleceğimi de buna göre düşünüyorum. Yani çalıştığımı varsayarak. Ama tek eksik çalışma :/.Çalışamıyorum. Neden bilmiyorum. Lise 1 tavsiye verir misiniz? Genel olarak hayatımda da mutsuz ve düzensizim.
Bunu sen istemedikçe hiçbir güç, kuvvet yaptıramaz.
Emin ol bir zaman sonra şu anki yaptıklarından da sıkılıp, kendini derse vereceksin.

Dopamin detoksu yapabilirsin. Ders çalışma isteğin yerine gelebilir. Ben birkaç gündür yapıyorum. Bir sıkıntı olmazsa uzun süre bu döngüde kalacağım.

Hayallerini daha büyük kurabilirsin. İlerideki mesleğin veya yaşayacağın yer, yaşam standardı vb. gibi.
Daha sonra bir program yapıp ciddi bir şekilde o programa uymalısın. Gaza gelip 6, 7 saat çalışacağım falan deme. Yapabileceklerini yazki bıkmayasın. Ufak ufak ama her gün çalışmaya başla. Her gün düzenli çalış ve hafta bir günü kendine bırak. Daha lise 1'e gidiyorsun. Konularını erteleme sakın, ileride sorun yaşarsın. Ben 11.sınıfım 9.sınıfım eksik ve hem 9 hem de 11'i halletmeye çalışıyorum. Dediklerimi uygular ve düzene oturtursan kimse tutamaz seni.😀

Kendine göre bir program düzenleyebilirsin eğer sürekli evde duruyorsan. Mesela sabah 8'de kalktığını varsayalım. Ailen kahvaltıyı saat 10-12 arası yapıyorsa ve canlı dersin o saate kadar yoksa kitap okuyabilirsin rahatlıkla. Dersin varsa da ders başlayana kadar elini ve yüzünü yıkarsın, ayılırsın sonra da ders başlayana kadar kitap okumak gibi şeylerle kendini oyalayabilirsin. Sürekli aynı şeyleri yapmak yine can sıkabilir. O yüzden uzun süre boyunca aynı şeyleri yapmamaya çalış. Kitap okuyorken kitap seni sararsa istersen 10 saat boyunca oku farketmez ama tavsiyem süreyi limitlemektir. Düzene girmek istiyorsan iş sende bitiyor dostum. Kendine hakim olmaya başlarsan başarıya bir adım atmışsın demektir.

Öncelikle bu hayatta herkesin sorumlulukları vardır. Öncelikle sorumluluklarının farkında olmalısın. Ardından hedeflerini belirlemelisin eğer hedefin üniversite okuduktan sonra elde edeceğin bir hayat ise ders çalışmanın bunun ön koşulu olduğunu unutmaman gerekiyor. Kendini sıkmadan planlı bir şekilde günü bölümlere bölerek ders çalışabilirsin. Erken kalkmak bunun vazgeçilmezi olmalı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı