Her öğrencinin başına gelen bir durum, özellikle 9. sınıfken herkes yoğun bir şekilde yaşar bu duyguyu. Sana tavsiyem geometri ve matematik haricindekileri sadece yazılı için çalışman 9 ve 10 da. Bu da zaten çok fazla zamanını almaz. E nasıl çalışıcaksın onu da anlatayım, öncelikle eline iki tane kağıt al. Birincisine dersleri yaz yan yana (altına konular gelecek şekilde),sonra eksik olduğun konuları ders ders yaz. Bunlar benim tavsiye edeceklerim, anlamazsan başka hocadan dinlersin. Fizik ile barış, fundamental biyoloji, kimya adası, rehber matematik kanallarından eksik konulardan kaçar video olduğunu yaz yanına. Şimdi diğer kağıda günde atıyorum 3 saat mi çalışacaksın, planı detaylıca yaz, örneğin "2 tane mutlak değer videosu izle, karekökten testlerini çöz" şeklinde yaz. Haftanın bir gününü kendine izin ver hiç dokunma derslere. 9 ve 10. sınıfta sana tavsiyem derslere değil de kendini geliştirmeye odaklan, zaten dersler ufak tefek çalışmayla halledilir. Bol bol kitap oku, ilgin varsa yazılım öğren, ya da tasarım işte hangisine ilgin varsa. Bana soru atabilirsin sayısal derslerden istersen.