Ders çalışma nasıl sevilir?

QuasarWhisper

Hectopat
Makaleler
1
Coğrafya, edebiyat yine neyse de, şu sayısal işine girince benim kafam ölüyor. Dakika 1 gol 1 olunca telefonu duvara firlatasım geliyor. Ne yapmalıyım? Bir şeyi anlamayınca deli gibi sinirleniyorum nedense. (Aynı zamanda üzülüyorum.)

Garip bir çözüm olabilir ama öğrenecek bir şeyiniz olduğunu, her şeyi bilmediğinizi ve öğrenmek için fırsatınız olduğunu düşünün. Başarıp başarmamaya değil sürecin size ne kattığına odaklanın. Sadece sayısalı yapmayı başarmayacaksınız, aynı zamanda sabırlı olup soruları sakince çözmeyi de öğreneceksiniz ve tüm derslerdeki başarınızı arttıracak. Yani, işe mantıkla yaklaşın.

İlgini çekmesiyle ilgili. Merak etmenle ilgili bir durum. Ama günümüz eğitim sisteminden bahsediyorsan severek çalışamazsın. Öğrenmek gerekenleri sınava kadar öğrenip geçici bellekten silerek eğitiliyoruz.

Severek merak ederek sorgulayarak bir eğitim almıyoruz. Okul hayatım bittikten sonra Tarih sevgimi keşfettim... Araştırdım sorguladım. Ama eğitim hayatım boyunca bunu yapma fırsatım olmadı. Sınavdan sınava stresten strese koştuk. Her şey ezberlemekte bitiyordu. Bazı şeyleri okuyorduk belki ama anlamıyorduk hissetmiyorduk. Düşünüp sorgulayamıyorduk.

İlgini çekmesiyle ilgili. Merak etmenle ilgili bir durum. Ama günümüz eğitim sisteminden bahsediyorsan severek çalışamazsın. Öğrenmek gerekenleri sınava kadar öğrenip geçici bellekten silerek eğitiliyoruz.

Severek merak ederek sorgulayarak bir eğitim almıyoruz. Okul hayatım bittikten sonra tarih sevgimi keşfettim... Araştırdım sorguladım. Ama eğitim hayatım boyunca bunu yapma fırsatım olmadı. Sınavdan sınava stresten strese koştuk. Her şey ezberlemekte bitiyordu. Bazı şeyleri okuyorduk belki ama anlamıyorduk hissetmiyorduk. Düşünüp sorgulayamıyorduk.

Zaten kendinin kim olduğunu genelde üniversite çağında öğreniyorsun. Yapacak bir şey yok gibi, yaşınız çok büyük değilse hala bir şansınız var ama. Neden olmasın? Bir şeyi anlaya anlaya ezberleyin daha akılda kalıcı olacaktır.

Garip bir çözüm olabilir ama öğrenecek bir şeyiniz olduğunu, her şeyi bilmediğinizi ve öğrenmek için fırsatınız olduğunu düşünün. Başarıp başarmamaya değil sürecin size ne kattığına odaklanın. Sadece sayısalı yapmayı başarmayacaksınız, aynı zamanda sabırlı olup soruları sakince çözmeyi de öğreneceksiniz ve tüm derslerdeki başarınızı arttıracak. Yani, işe mantıkla yaklaşın.

Ekleyeyim dedim, bu olaya kendine bir şey katma açısından bakınca, bir şey anlamamak hiç de rahatsız edici gelmiyor. Saat, dakika kurmuyorum artık nereye kadar gidersek. Bu açıdan haklısınız öyle olduğunu ben de biliyordum ama daha önemli şeye odaklanıyordum, bunu anlamazsam, geleceğim mahvolur. Hayallerime asla ulaşamam cinsinden. Teşekkür ederim başlayalı 5 dakika olsa ve anlamadığım tonca şey olsa dahi zevkli geliyor. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Ekleyeyim dedim, bu olaya kendine bir şey katma açısından bakınca, bir şey anlamamak hiç de rahatsız edici gelmiyor. Saat, dakika kurmuyorum artık nereye kadar gidersek. Bu açıdan haklısınız öyle olduğunu ben de biliyordum ama daha önemli şeye odaklanıyordum, bunu anlamazsam, geleceğim mahvolur. Hayallerime asla ulaşamam cinsinden. Teşekkür ederim başlayalı 5 dakika olsa ve anlamadığım tonca şey olsa dahi zevkli geliyor. Teşekkür ederim.

Saat, dakika kurmanın bir mantığı yok. Kitap okurken zaman tutmak ya da oyun oynarken zaman tutmak ne kadar mantıksızsa ders çalışma konusu da öyle. Odaklanıp oyun oynar gibi ders çalışın. Odaklanın ama. 5 dakika çalıştım TP bakayım derseniz ilginiz dağılır. Kötüyü düşünüp başarılı olanlar var ama kötüyü düşünüp sinirlenip odağınızı kaybediyorsanız iyi yandan bakmalısınız.

Saat, dakika kurmanın bir mantığı yok. Kitap okurken zaman tutmak ya da oyun oynarken zaman tutmak ne kadar mantıksızsa ders çalışma konusu da öyle. Odaklanıp oyun oynar gibi ders çalışın. Odaklanın ama. 5 dakika çalıştım TP bakayım derseniz ilginiz dağılır. Kötüyü düşünüp başarılı olanlar var ama kötüyü düşünüp sinirlenip odağınızı kaybediyorsanız iyi yandan bakmalısınız.

Hocam şu an ertelemiş olmam dışında bir sorunum yok teşekkür ederim. Zaten mantığı yok idi ama sevmediğin bir işi 2-3 saat boyunca yapman gerektiğini düşün. Mecburen süre kuruyordum artık kurmuyorum. Teşekkürler deli gibi çalışmaya başlayabilirim artık. 💗

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı