Fizik nasıl sevilir?

Makaleler
2
Daha fazla  
Matematik ve kimyayı çok seviyorum. Geometri'den hoşlanmasam da çalışarak yapabiliyorum. Ama fizikten hiç hoşlanmamaya başladım. Hele şu 11.sınıf konularında hipotenüsler, karekökler, geometrik işlemler, uzun formüller, kimya konuları var. Bir soru yaparken her dersten yapmış gibi oluyorum. Hele öğrenirken 5x zor oluyor. Nasıl fiziği sevilebilir hale getirebiliriz ? Lys fizik benim için çok önemli 30'da 20 yapmam gerekiyor. O yüzden fiziği iyi öğrenmem ve soru çözmem lazım ama tüm lys fizik konularını bu şekilde götüremem.

Hocam ben lise 2 ye gidiyorum. Ancak şu anda fizik olimpiyatlarına hazırlanıyorum. Fiziği nasıl sevdin diye soracak olursan bu ilgi lise konularıyla olmadı tabi ki. İnternette okuduğum modern fizik dallarının makaleleriyle fizikçi olmaya karar verdim ve şu anda fizik okumayı o kadar istiyorum ki kim ne derse desin, iş bulamasam bile fizik okumaya kararlıyım. Bu benim için meslek. Ancak meslek olarak seçmeyecekler için de öneri vermem gerek tabi. Özellikle mühendislik okuyacaklar zaten fiziği sevmek zorunda. Şimdi şöyle bir şey var hocam. Eğer kafanda "fizik zor, yapamıyorum" veya "hoca zor soru soruyor" gibi cümleler kurarsan zaten fiziği yapamazsın. İlk olarak olumlu düşünmen gerekir ve her şeyin üstesinden gelebileceğini bilmen gerekir. Ama bana " yahu iyi diyorsun da, kendimizi gerçeklerle yüzleştirmemiz gerekmez mi?" diye sorabilirsin. Benim dediğim şey gerçeklerle yüzleşmemek değil sadece olumlu düşünerek kendini motive etmektir. Elbette tüm fizik problemlerini yapamayabilirsin - ki dünyada böyle birisi yok zaten, olsaydı şu anda tonlarca sorunun cevabı verilmiş olurdu- önemli olan çabalamaktır.

Eğer bu öğrendiklerinin hikaye kısmını yani teorilerin veya kanunların nasıl ortaya çıktığı, hangi bilim adamının ortaya çıkardığını öğrenirsen bu seni motive edebilir. Mesela elektromanyetizma dalındaki bilim adamlarının hayatlarını okursan bu sende fizik çalışma isteği uyandırabilir. Bir de, mesela kinci dönem itme ve momentumu işleyeceksiniz. Orada kurşunun önceki sonraki momentumunu filan bulacaksınız. Ki bunlar gerçek hayattan bir örnektir. Dolayısıyla okulda öğrendiğin şeyi hayatında kullanabileceksin aktif olarak. Bunu düşünerek de öğrenebilirsin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı