Ders çalışma süresi ne kadar olmalı?

Makaleler
2
Merhabalar, AÖF derslerini kaydını izleyip kitaptan bakıp altını çizip hocanın eksik / fazla söylediği kısımları kağıda yazıp çalışıyorum. Ders 1 saat ise işim 3-4 saat sürüyor bu durum normal mi? ve belli süre sonra canım sıkılıp bölünüyor tekrar odaklanmakta bazen zorlanıyorum. Bunlar normal değil mi? Sizler YKS vs çalışırken aynısı oluyor mu? Az önce iki dersin kayıtlarını izledim ve notunu aldım.

@333365 hocam bu sefer benim için yardım istiyorum 🙂

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben eskiden video izlerdim YouTube'dan ama bıraktım sonra videoyu. Konu hakkında az-buçuk bilgim varsa video izlemeden direkt teste başlıyorum. Sorulara göre hemen 1-2 dakikalık araştırmamla o soruyu hallediyorum. Yapamadıklarımın video çözümlerini izliyorum. Bir soru bankası böylece bitmiş oluyor, diğer soru bankalarından da konuyu iyice pekiştiriyorum. Hem zaman kaybı azalıyor, hem çözerek öğrendiğim için ileride unutmamı zorlaştırıyor hem de epeyce soru çözmüş oluyorum. Tabii sözel derslerde durum farklı, fakat onlarda da pek video izlemiyorum. Konu anlatımlı kitaptan çalışıp teste geçiyorum. Bu şekilde Trigonometriyi bir haftada bitirdiysem Youtube'dan izleyerek süre 10-15 gün olur.

Tabii ki de herkesin çalışma düzeni kendine özgü olmalıdır.

Ben eskiden video izlerdim YouTube'dan ama bıraktım sonra videoyu. Konu hakkında az-buçuk bilgim varsa video izlemeden direkt teste başlıyorum. Sorulara göre hemen 1-2 dakikalık araştırmamla o soruyu hallediyorum. Yapamadıklarımın video çözümlerini izliyorum. Bir soru bankası böylece bitmiş oluyor, diğer soru bankalarından da konuyu iyice pekiştiriyorum. Hem zaman kaybı azalıyor, hem çözerek öğrendiğim için ileride unutmamı zorlaştırıyor hem de epeyce soru çözmüş oluyorum. Tabii sözel derslerde durum farklı, fakat onlarda da pek video izlemiyorum. Konu anlatımlı kitaptan çalışıp teste geçiyorum. Bu şekilde trigonometriyi bir haftada bitirdiysem YouTube'dan izleyerek süre 10-15 gün olur.

Tabii ki de herkesin çalışma düzeni kendine özgü olmalıdır.

AÖF sistemini biliyor musunuz bilmiyorum ama vize 4 üniteden sorumlusun. Ben işte bugün 2 ders çalıştım. Sabahki derste markette vs gittik. Sabah 9'da başladı 2'de bitti. Akşam 6'da başladım bu konuyu açmadan önce bitmişti. Hoca anlatırken kitaptakine göre eksik varsa onu da not alıyorum uzun sürünce hata bende mi diye düşünüyorum.

Maksimum 1 saat masanın başında otur. Sonra 10-15dk mola ver. Odaklanman ders çalışma süren ile ters orantılı olarak azalır. Yani ne kadar uzun masada oturursan o kadar dikkatin dağılır. Dikkat edersen dersler bile 40 dk. 40 dk dan sonra kafan dağılıyor ister istemez.

Maksimum 1 saat masanın başında otur. Sonra 10-15dk mola ver. Odaklanman ders çalışma süren ile ters orantılı olarak azalır. Yani ne kadar uzun masada oturursan o kadar dikkatin dağılır. Dikkat edersen dersler bile 40 dakika 40 dk dan sonra kafan dağılıyor ister istemez.

Kitaptan göz at hocayı izle derken normal değil mi?

O halde gerekli kısımları fosforlu kalemle vs. işaretleseniz yetmez mi?

Kitabi ünite ünite çalışıyorum. Normal kitaptan 200 sayfa sorumlusunuz gibi değil sorun o bir de 7 dersten sorumluyum her dersin kitabı ayrı ve kiminde az bilgi yeterli olurken kiminde detayına kadar bilgi gerekiyor.

Ben 1 saat ders, 10 dakika dinlenme şeklinde çalışırım her zaman için. Normalde millet 25 dakika ders, 5 dakika dinlenme şeklinde yapıyor. Tabii ki hangisi size uygunsa ona göre çalışın derim ancak 25 dakika ders, 5 dakika tenefüs bana saçma geliyor. Çalışılacaksa tam 1 saat çalışılıp 10 dakika mola bence öyle verilmeli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı