Ders çalışmak yerine internette zaman öldürmekten nasıl kurtululur?

İnsanoğlunun bir şeyi alışkanlık haline getirmesi 27 gün.
27 gün boyunca dişini sıkıp oyuna PC'ye girmezsen zorla kendini derse verirsen 27 gün sonra artık otomatikman yapmaya başlayacaksın bu işi.
 
Kendine bir çalışma odası belirle, orada rahat edecek yer olmasın, yatacağın rahat olacağın yer olursa sıkıntı. Daha sonra telefonunu uçak moduna al. Eğer küçük bir takıntın varsa istersen uçak modu yerine wi-fi bağlantını kapatabilirsin; ulaşmak isteyen zaten arayarak ulaşır. Daha sonra bilgisayardan dikkatini dağıtan ne varsa kaldır. Hatta format bile atabilirsin. Daha sonra kapattığın telefonunu başlarda kendinden uzak tut, bunun en kolay yolu belirlediğin çalışma odasından uzaklaştırmak. Kendine ajanda al ve kendine program belirle eğer programı yapabiliyorsan kendini ödüllendir, yapamıyorsan kendini cezalandır. Zaten lise müfredatında çok yüklenmeye gerek yok, sadece o günü tekrar etsen yeter. Ancak kendini geliştirmek için çok fazla kitap okumalısın.
 
Hocam kitap okuyunca uçmaya falan mı başlıyoruz? merakımdan soruyorum
Ne kitap okuduğuna bağlı. Dergide okuyabilirsin, bu tür alışkanlıklar senin zihnini zinde tutar ve arkadaşımızın yaşı civarında paragraf sorularına katkıda bulundurur. Bunun ileriki hayatında katkısı insanların dediklerini anlama, yazılanı anlama gibi "anlama" etkisine katkıda bulunur.
 
Hocam kitap okuyunca uçmaya falan mı başlıyoruz? merakımdan soruyorum
Kitap okumak Türkiye de verilen ilk okul orta okul lise universite yüksek lisans dan daha ise yarar bir aktivite.
 
Üniversite öğrencisiyim. Ağustos 2022'den beri kitap okumayan ben kitap okumaya başladım. Ek olarak ders çalışmak için kütüphaneye gittim. Bazı günler 45-50 dk ders notu okuyarak, bazı günler ileri matematik dersinde çözülen soruları temiz bir sayfada tekrar tekrar çözerek ileri matematik ve diğer çoğu dersi geçtim.

Ev ortamı hiçbir zaman ders çalışmak için uygun bir mekan olmadı benim için. Kitap okumak da beynim için bir nevi egzersiz oldu.

Mesela şu an uzaktan eğitim görüyoruz ve asla verim alamıyorum bu yüzden.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı