Ders Çalışmama İsteği

Herbwaid

Hectopat
Daha fazla  
Ders çalışmak istiyorum, deliler gibi çalışmak istiyorum ama olmuyor tam başlayacağım, olmuyor test çözmek istiyorum. Çalışamıyorum, yardımcı olur musunuz?

Çalışırsam ileride çok rahat edeceğim ama çalışmazsam bütün hayatım boyunca köle gibi çalışmak zorunda kalacağım diye düşün.
Bende çok işe yarıyor.

8 Soru çöz PC'yi aç veya telefonu gibi 8 soru çöz sosyal medyadan hiç mesaj gelmişmi diye bak 2 dakika falan sonra yeniden 8 soru çöz böyle yaparsın.

Aslında ders çalışmanı engelleyebilecek pek çok neden vardır. Aklıma gelenleri sayayım, sen de bunlara göre bir cevap yaz.

• Bulunduğun ortam çok önemli. Eğer çalıştığın ortam dağınıksa odaklanamayabilirsin. Telefonu, bilgisayarını -eğer derslerini bu cihazlardan yürütmüyorsan- kaldırmalısın.
    • Eğer derslerini bu cihazlardan yürütüyorsan bildirimleri kapatmalısın ki dikkatin dağılmasın.​
  • Eğer masana otururken karşında poster gibi şeyler varsa dikkatini dağıtabilir. Farklı bir yere asmayı dene.
  • Dikkatini dağıttığını farkettiğin diğer nesneleri de bulunduğun ortamdan ya da görüş açından uzaklaştırmalısın.
  • Eğer soru çözerken başladığında hemen bırakıyorsan bunun sebebi soruları çözmek için yeterli konu birikimine sahip olmayabilirsin. Böyle olduğunu düşünürsen konuyu tekrar et.
  • Düzeltilmesi diğerleri kadar basit olmayan en önemli şey ise ilgidir. Eğer derse ilgin yoksa o derse zaten çalışmak istemeyeceksindir. Böyle bir durumda sanırım tek yapman gereken şey bir arkadaşın da yazdığı gibi geleceğini düşünüp uğraşmaya çalışmak.
  • "Bunu bitirirsem kendime şunu alacağım" diyerek de belki durumu iyileştirebilirsin.

Aklıma bu kadar geldi. Net çözümler değil. Çözüm garantisi veremiyorum, keşke verebilsem. Çok uzattım, umarım sorununu çözmene yardımcı olmuşumdur. Kolay gelsin!

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı