Ders çalışmaya 7 8 saatten başlanır mı?

YouTube videoları izleme derken kitaptan mı sadece çalışayım ? Öyle pek anlamıyorum da o yüzden YouTube tercih ediyorum.
Kitaptan çalışarak hızlıca anlayıp verim alabilen pek görmedim. Bence kesinlikle YouTube tercih edilmeli.

Ders calisma alışkanlığı olmayan birisi günde 7-8 saat ders çalışmaya baslayamaz direkt. Ha yapar ama devamı gelmez. Birkaç saat ile başlayın sonra arttirirsiniz.

Kendimi bildim bileli ders çalışan birisi değilim, her zaman son gün çalışırım. Şimdi 12. sınıf oldum ve mecbur düzenli çalışmam lazım. 7 8 saatten direkt başlarsam sıkıntı olur mu? Olursa nasıl nasıl başlamam lazım bilgi verirseniz sevinirim.
7 saat çalışıp verim alabileceğini zannetmiyorum. Öz ve verimli çalışmak, çalıştığını anlamak önemli.

Kendimi bildim bileli ders çalışan birisi değilim, her zaman son gün çalışırım. Şimdi 12. sınıf oldum ve mecbur düzenli çalışmam lazım. 7 8 saatten direkt başlarsam sıkıntı olur mu? Olursa nasıl nasıl başlamam lazım bilgi verirseniz sevinirim.

Tavsiyem haftalık olarak günde 2 saat olarak çalış, ardından 3'e çıkar. Bu saatleri gün içinde dağıtmanı tavsiye ederim. Böyle böyle iyi hissedersen arttırmaya devam edersin.

Benim de son senem ama kalkıp 7-8 saat çalışmıyorum. Günde belirli aralıklarla 3-4 saat idealdir.
Kanka ben böyle ders çalışmadığım her süre için kendimi rahatsız hissediyorum. Yaptığım herşey zevksiz geliyor sanki o anda ders çalışmalıymışım gibi hissediyorum ona bir tavsiyen var mı ?

Kanka ben böyle ders çalışmadığım her süre için kendimi rahatsız hissediyorum. Yaptığım herşey zevksiz geliyor sanki o anda ders çalışmalıymışım gibi hissediyorum ona bir tavsiyen var mı ?
Muhtemelen daha öncesinde başarısız bir okul hayatın var ve tüm okul hayatının sorumluluğunu bu sene hissetmeye başlamışsın. Oluruna bırakmalısın, hedefin seni tatmin etmeli, sınavı gözünde pek büyütmemelisin.

Muhtemelen daha öncesinde başarısız bir okul hayatın var ve tüm okul hayatının sorumluluğunu bu sene hissetmeye başlamışsın. Oluruna bırakmalısın, hedefin seni tatmin etmeli, sınavı gözünde pek büyütmemelisin.
Aslında genel olarak okul değil lise başarısız. Ayrıca insanların beklentisi beni strese sokan en büyük faktör.

Verimli çalışma safsatasına takılma. En verimsiz çalışma bile hiç çalışmamaktan iyidir. Tüm gün boşsan 8 saat çok zor değil ama çalışmaya yeni başladığında zor gelebilir. O yüzden hiç canın istemiyorsa bile en azından yarım saat otur bir şeylere bak video izle vs. Bir süre sonra çalışma isteği oluşacaktır ve zor gelmemeye başlar.

Vücudun ders çalış diyor işte kötü bir şey değil ders çalışınca geçecektir. Çalışmazsan bir süre sonra o his kaybolur ve çalışmak istemezsin. O da seneye tekrar hazırlanmana sebep olur.

Verimli çalışma safsatasına takılma. En verimsiz çalışma bile hiç çalışmamaktan iyidir. Tüm gün boşsan 8 saat çok zor değil ama çalışmaya yeni başladığında zor gelebilir. O yüzden hiç canın istemiyorsa bile en azından yarım saat otur bir şeylere bak video izle vs. Bir süre sonra çalışma isteği oluşacaktır ve zor gelmemeye başlar.
Ders çalışma isteği hiç yok sırf zorunluluktan

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı