Ders nasıl çalışılır?

Hery1453

Hectopat
10.sınıf öğrenciyim. Bugüne kadar hiç ders çalışmadım. Bundan sonra ders çalışmak istiyorum. Okulumda başarılı olmak istiyorum. Daha önce hiç ders çalışmadığım için nasıl çalışılır bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Okuldan eve geldiğinde öğrendiklerinin kabaca %80'i hala aklındadır. Fakat ertesi sabah uyandığında tekrar edilmeyen bilgi birikimi %40'a düşer. Kısa süreli hafıza her bilgiyi uzun belleğe yüklemez. Filtreleyerek geçirir. Bu filtre de senin ne kadar ilgin olduğuyla doğru orantılıdır. Bir yandan okurken bir yandan oflarsan 3 kere de okusan ana belleğe atamazsın. İşin ciddiyetini kavrayıp günlük öğrendiklerinin tekrarını yaparsan, çoğu bilgin taze kalır, aksi halde sınav öncesi tüm çıkacak kısımları çalışmaya çalışırsın. Zaten düzenli çalışmaların sonrası derslere de katılımın artacağı için bu sana güzel bir motivasyon olarak geri dönebilir.

Not; Bizim dediğimizi yap, yaptığımızı yapma :D

Her insanın daha başarılı olduğu bir öğrenme yöntemi vardır, mesela ben yazarak- not çıkararak- öğrenebiliyorum. Okuyarak öğrenme bende çok zayıf. Önce kendine uygun öğrenme yöntemini belirlemen gerekir. Sonra hedefini belirlemelisin. Üniversite sınavına hazırlanacağını varsayarak konuşuyorum. Günde oturup saatlerce ders çalışman sana çok fazla fayda sağlamayacağı gibi bir süre sonra içindeki ders çalışma isteğini de köreltecektir. günde 3 - 4 ders için ders başına 40-50 dakika gibi bir süre ayırıp ( bu sürede telefon-bilgisayar-tablet gibi dikkat dağıtıcı unsurlardan uzak durarak ) verimli çalışabilirsin. Naçizane tavsiyem ilgini çeken konularda kitaplar edinip günde 30 40 sayfa kitap okumandır. Hem okuma hızını yükseltir hem de okuduğunu anlama konusunda kendini geliştirebilirsin. Hayatta başarılar.

Bilgisayarı satma bence. Çünkü arada dinleneceksin falan. Çok aralıksız ders çalışmak insanı bıktırır. Okuldan eve hafta içi 17.00'de geliyorsan 18.00'de en fazla 1.5 saat olacak şekilde test çöz sonra mola ver 30 dakika, 19.30 da ödev varsa yap (Ödevi bir saatten hesapladım) mola ver 15 dk. 20.30'da tekrar yap. Bu program bence uygun. Ama mesela ödev yok direk tekrar yap geç. Hafta sonu 14.30'da tekrar yap 15.00'te ödev (varsa) yap 16.00'da test çöz. Böylece hem ders çalışıp hem de sosyal hayatına devam edebilirsin. Benim bu programda anlatmak istediğim sadece ders çalışma insanız oyun falan da oynama ihtiyacımız var sonuçta. Değişiklik yapabilirsin bu programda.

Genç arkadaşlara en büyük tavsiyem, okuldan geldikten sonra o gün işlenen derleri veya konuları bir kere daha bir tekrar etmek. Sen yaptın mı derseniz ben yapmadım fakat büyük eksikliğini gördüm. Bunu yapar ve bunu alışkanlık haline getirebilirseniz limitleriniz çok yükseklere çıkarabilirsiniz emin olun. Ne yazık ki bu tarz tavsiyeler verebilecek insanlar pek yoktu önceden.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı