Ders programı önerisi

Bence potansiyel var. Hedefiniz derece veya yüksekse düşük saatten başlayıp günde 6-7 saat çalışabilmek için bedeninizi alıştırın.

Öncelik matematik ve Türkçe olsun. Günlük problem ve paragraf çözerek okuyup anlamaya seviyenizi arttırırsınız.

TYT matematik için bıyıklı matematik öneririm. Türkçe için de kadir gümüş. Dil bilgisi zorlasanız 2 ayda biter.

Bu arada geometri opsiyonel, hallederim derseniz kenan kara öneririm. Onun 1 aylık ders programı vardı, ona bakabilirsiniz.

TYT matematik 45-60 günde biter, 2 günde 1 konu bitirecek şekilde odaklanırsınız.

Zurnanın zırt dediği yer diğer alan dersleri. FKB TYT için günlük 1 konu gidilebilir ama tamamen konuyu yalayıp yutacak şekilde çalışmalısınız.

Sosyal son ayda da halledilir. Din kültürü ve felsefeyi halledersiniz diye düşünüyorum, biraz mantık ve muhakemeye bakıyor. Tarih ve coğrafya derslerine benim hocam kanalından bakabilirsiniz, ek olarak coğrafyanın kodları'nı öneririm.

TYT bittikten sonra da AYT geçersiniz lakin TYT'de çok takılı kalmayın.

TYT için Max 4 ay verilir. Kalan süreçte deneme ile eksiklikler giderilir.

AYT sayısal daha çok bilgiye bakıyor. 450 bin yaptıysanız AYT matematiğe 2 ay verebilirsiniz. FKB temele bağlı olarak 3 ay alır. Aklımda şöyle bir şablon var:

Eylül: TYT dil bilgisi + TYT matematik ilk 12 konu.

Ekim: TYT matematik 10. sınıf konuları FKB derslerine giriş konuları.

Kasım: TYT matematik denemeleri ile eksiklikleri kapatma ve FKB derslerinden her gün birer konu bitirmeye devam etmek.

Aralık: AYT matematiğe giriş (fonksiyon, polinom, ikinci derece denklemler, karmaşık sayılar ve parabol eşitsizlikleri) TYT denemeleri ile eksikleri kapatma ve TYT'den kalma konular.

Ocak: AYT FKB'ye giriş konuları, 2 günde bir konu şeklinde. AYT matematik (trigonometri, analitik geometri, üçgenler)

Şubat: AYT FKB devam. AYT matematik (logaritma, diziler, limit), TYT seri denemeleri.

Mart: AYT FKB konu - soru, AYT matematik (türev, müfredattan kaldırılmadıysa integral), TYT eksiklerine devam.

Nisan: AYT matematikten eksik kalan konulara devam ve olasılık konusu. Bu konu olurundan zor olduğu için biraz zaman alabilir. O esnada program aksarsa diğer dersleri buraya taşırsınız. O esnada yine AYT fen eksilerini kaparsınız.

Mayıs ayında komple biter eğer düzenli çalışırsanız. Hepsi bir anda olmayacak bunu bilin.

Normal bir gününüz şöyle olabilir, sabah 8-9 kalkış, 1 saat güne hazırlık. 2 saat ders, 10 dakika mola, 2 saat ders 10 dakika mola. İlk günler 1-2 saat çalışır sonra arttırarak gidersiniz.

Umarım kafanızda bir ışık yakabilmişimdir. Başarılar dilerim.

Hocam tekrar rahatsiz ediyorum kusuruma bakmayın lütfen. 2 gündür aşırı kaygılıyım.
Yarın 10 günlük temel kampına başlıyorum.
Sonrasında 20 Eylül gibi TYT'ye başlayacağım. Siz programı eylülü baz alarak yazdınız ancak ben neredeyse Ekim'de başlamış olacağım. Günlük 4-5 saat çalışma ile aralığa kadar fen ve matematiği yetiştirip yetiştiremeyeceğim hakkında kuşkularım var. Herhangi bir problem çıkmaz değil mi?
Günde kaç saat hangi derse çalışmalıyım kafamda oturtamıyorum yardımcı olur musunuz?
Geometriyi hangi aya sıkıştırayım?
Bir de FKB dersleri için tavsiye ettiğiniz kanallar var mı?

Son düzenleme:
Siz programı eylülü baz alarak yazdınız ancak ben neredeyse Ekim'de başlamış olacağım. Günlük 4-5 saat çalışma ile aralığa kadar fen ve matematiği yetiştirip yetiştiremeyeceğim hakkında kuşkularım var. Herhangi bir problem çıkmaz değil mi?

Hocam kaygına yenik düşüp çalışmayı salarsan tabii ki yetişmez, daha 10 ay var.

Günde kaç saat hangi derse çalışmalıyım kafamda oturtamıyorum yardımcı olur musunuz?

10 gün kampıyla full matematik, sonra matematiği günde 2-3 saate indirirsiniz, kalan vakitte ilk ay dil bilgisi için günde 2 saat, 5 saat etti günde. İlk ay böyle gidin.

Bir sonraki ay her dersten bir konu gidecek şekilde. Pazartesi Kimya için simyaya giriş, Salı günü fizik için fizik bilimine giriş, Çarşamba biyoloji için giriş dersi, konuları hatırlamıyorum çok.

Her gün bir ders gidersiniz, günde 2 saat yeter, kalan sürede TYT matematiğin kalan konuları şeklinde.

Geometriyi hangi aya sıkıştırayım?

Günde 1 saat bakılabilir geometriye ama ben olsam son 2-3 ay aralığında bakardım, sınav senemde de öyle yapmıştım.

Bir de FKB dersleri için tavsiye ettiğiniz kanallar var mı?

Temel kanallar önereyim: Kimya Adası, FizikTV, Fundamentals Biyoloji.

@Blacksidemre hocam elimde sağdan soldan gelen kaynaklar var epey bir kaynak eksiğim var. Benim için hangi kaynakları önerirsiniz? Ben elimdeki kaynaklari yazıyorum;
-10 günde temel bıyıklı matematik
-55 günde TYT bıyıklı matematik
-Miray yayınları TYT matematik soru bankası (bıyıklı matematik önerdi diye aldım.)
Karekök matematik sıfır kitabı var ama çok kalın. Bıyıklı matematikten sonra bunu çözmek mantıklı mi bilemedim zaman kaybi olur mu?
Miray + 345 yapsam nasıl olur? Yeterli mi?

-Palme yayınları 10. Sınıf kimya soru Bankası
-Bilgi Sarmal 10. Sınıf biyoloji soru bankası
-Karekök 10. Sınıf matematik soru bankası
-Aydın 10. Sınıf fizik soru bankası
O dönem maddi olarak iyi sayilirdik bende düşünmeden aldım direkt ancak hiç çözmedim bile keşke çözseymişim. Bunları nasıl değerlendirebilirim?

-Acil problemlerin ilacı
-Acil geometrinin ilacı
Bu iki kitap yeterli mi?

-Krallar karması matematik branş denemesi 14 adet
-3D yayınları simülasyon denemeleri 10 adet
-Limit yayınları Türkçe denemeleri 15 adet
Bu denemeleri TYT'yi bitirdikten sonra mi çözeceğim?

-345 AYT matematik soru bankası
-Hız ve renk integral soru bankası
-Orijinal AYT matematik denemesi 12 adet
-Buranın yanına muhtemelen bıyıklı matematik AYT kamp kitapları da eklenir.
AYT matematik için burası yeterli mi?

Bir de hemen hemen her dersten MEB'in verdiği soru bankaları var. Ancak çok kaliteli olduğunu sanmıyorum hiç açıp incelemedim.
Eksiklerimi söylerseniz ona göre plan yapacağım maddi durum biraz sıkışık bu aralar. Elimdeki her şeyi değerlendirmeye çalışıyorum.

Kadir gümüşün hangi playlistini tavsiye edersiniz? 18 gün olan yeterli olur mu? Diğeri bir tık uzun gibi.

Son düzenleme:
-10 günde temel bıyıklı matematik.
-55 günde TYT bıyıklı matematik.
-Miray yayınları TYT matematik soru bankası (bıyıklı matematik önerdi diye aldım.)

Bu üçü TYT matematiğe yeter.

-Palme yayınları 10. sınıf kimya soru bankası.

Tek yeter.

Acil problemlerin ilacı.
-Acil geometrinin ilacı.
Bu iki kitap yeterli mi?

Zor kitaplar ama yeterli.

-Krallar karması matematik branş denemesi 14 adet.
-3D yayınları simülasyon denemeleri 10 adet.
-Limit yayınları Türkçe denemeleri 15 adet.
Bu denemeleri TYT'yi bitirdikten sonra mi çözeceğim?

Evet TYT bittikten sonra seri olarak çözün.

-345 AYT matematik soru bankası.
-Hız ve renk integral soru bankası.
-Orijinal AYT matematik denemesi 12 adet.
-Buranın yanına muhtemelen bıyıklı matematik AYT kamp kitapları da eklenir.
AYT matematik için burası yeterli mi?

Fazlasıyla yeter.

Bir de hemen hemen her dersten MEB'in verdiği soru bankaları var. Ancak çok kaliteli olduğunu sanmıyorum hiç açıp incelemedim.

MEB soruları sınava yakın sorular oluyor genelde. Derece öğrencileri genelde MEB sorularını çözmeden sınava girmiyor, vakit kalırsa çözmenizi öneririm.

Eksiklerimi söylerseniz ona göre plan yapacağım maddi durum biraz sıkışık bu aralar. Elimdeki her şeyi değerlendirmeye çalışıyorum.

İkinci el kitap alabilirsiniz internet üzerinde. Sarı site veya Letgo üzerinden illa denk gelirsiniz. Biyoloji için biyotik öneririm, güzel kaynaktır.

Kadir gümüşün hangi playlistini tavsiye edersiniz? 18 gün olan yeterli olur mu? Diğeri bir tık uzun gibi.

18 gün olan playlist uygun, çok vakit ayırmaya gerek yok.

18 gün olan playlist uygun, çok vakit ayırmaya gerek yok.

Hocam dil bilgisi için extra kaynak çözmeye gerek var mı? Bir paragraf kitabı alayım diyorum ama kararsız kaldım. Türkçe soru bankası mı alayım yoksa paragraf - dil bilgisi ayrı ayrı kitaplar mı alayım? PDF bulursam bastıracağım bayağı ucuza geliyor öyle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı