thErenSK0
Hectopat
Daha fazla
Bence potansiyel var. Hedefiniz derece veya yüksekse düşük saatten başlayıp günde 6-7 saat çalışabilmek için bedeninizi alıştırın.
Öncelik matematik ve Türkçe olsun. Günlük problem ve paragraf çözerek okuyup anlamaya seviyenizi arttırırsınız.
TYT matematik için bıyıklı matematik öneririm. Türkçe için de kadir gümüş. Dil bilgisi zorlasanız 2 ayda biter.
Bu arada geometri opsiyonel, hallederim derseniz kenan kara öneririm. Onun 1 aylık ders programı vardı, ona bakabilirsiniz.
TYT matematik 45-60 günde biter, 2 günde 1 konu bitirecek şekilde odaklanırsınız.
Zurnanın zırt dediği yer diğer alan dersleri. FKB TYT için günlük 1 konu gidilebilir ama tamamen konuyu yalayıp yutacak şekilde çalışmalısınız.
Sosyal son ayda da halledilir. Din kültürü ve felsefeyi halledersiniz diye düşünüyorum, biraz mantık ve muhakemeye bakıyor. Tarih ve coğrafya derslerine benim hocam kanalından bakabilirsiniz, ek olarak coğrafyanın kodları'nı öneririm.
TYT bittikten sonra da AYT geçersiniz lakin TYT'de çok takılı kalmayın.
TYT için Max 4 ay verilir. Kalan süreçte deneme ile eksiklikler giderilir.
AYT sayısal daha çok bilgiye bakıyor. 450 bin yaptıysanız AYT matematiğe 2 ay verebilirsiniz. FKB temele bağlı olarak 3 ay alır. Aklımda şöyle bir şablon var:
Eylül: TYT dil bilgisi + TYT matematik ilk 12 konu.
Ekim: TYT matematik 10. sınıf konuları FKB derslerine giriş konuları.
Kasım: TYT matematik denemeleri ile eksiklikleri kapatma ve FKB derslerinden her gün birer konu bitirmeye devam etmek.
Aralık: AYT matematiğe giriş (fonksiyon, polinom, ikinci derece denklemler, karmaşık sayılar ve parabol eşitsizlikleri) TYT denemeleri ile eksikleri kapatma ve TYT'den kalma konular.
Ocak: AYT FKB'ye giriş konuları, 2 günde bir konu şeklinde. AYT matematik (trigonometri, analitik geometri, üçgenler)
Şubat: AYT FKB devam. AYT matematik (logaritma, diziler, limit), TYT seri denemeleri.
Mart: AYT FKB konu - soru, AYT matematik (türev, müfredattan kaldırılmadıysa integral), TYT eksiklerine devam.
Nisan: AYT matematikten eksik kalan konulara devam ve olasılık konusu. Bu konu olurundan zor olduğu için biraz zaman alabilir. O esnada program aksarsa diğer dersleri buraya taşırsınız. O esnada yine AYT fen eksilerini kaparsınız.
Mayıs ayında komple biter eğer düzenli çalışırsanız. Hepsi bir anda olmayacak bunu bilin.
Normal bir gününüz şöyle olabilir, sabah 8-9 kalkış, 1 saat güne hazırlık. 2 saat ders, 10 dakika mola, 2 saat ders 10 dakika mola. İlk günler 1-2 saat çalışır sonra arttırarak gidersiniz.
Umarım kafanızda bir ışık yakabilmişimdir. Başarılar dilerim.
Hocam tekrar rahatsiz ediyorum kusuruma bakmayın lütfen. 2 gündür aşırı kaygılıyım.
Yarın 10 günlük temel kampına başlıyorum.
Sonrasında 20 Eylül gibi TYT'ye başlayacağım. Siz programı eylülü baz alarak yazdınız ancak ben neredeyse Ekim'de başlamış olacağım. Günlük 4-5 saat çalışma ile aralığa kadar fen ve matematiği yetiştirip yetiştiremeyeceğim hakkında kuşkularım var. Herhangi bir problem çıkmaz değil mi?
Günde kaç saat hangi derse çalışmalıyım kafamda oturtamıyorum yardımcı olur musunuz?
Geometriyi hangi aya sıkıştırayım?
Bir de FKB dersleri için tavsiye ettiğiniz kanallar var mı?
Son düzenleme: