Derse odaklanamamak

sucuklu baklava

Hectopat
Katılım
1 Ağustos 2020
Mesajlar
426
Yer
Uganda
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar 10.sınıf öğrencisiyim ve ciddi bir sorun var. Derse oturamıyorum tam gaza geliyorum ama fıs. Ne zaman otursam 10dk sonra bozuluyor.

Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.
 
Ders çalışırken etrafınızda bilgisayar, telefon olmasın. Bunlar yüzünden dersten çabuk sıkılıyorsunuz. Aynısı bende de oluyor.
 
Önce "Ben neden ders çalışıyorum?" sorusuna kendini tatmin edici bir cevap bul. Her şeyden önce bunu bul. Bundan sonra gerisi gelir emin ol. Ayrıca motivasyon videoları izliyorsan acilen bırak. İnsanı balon gibi şişirir o videolar,5dk sonra tüm havan iner. :) Üstteki soru senin asıl motivasyon kaynağın. O soruya kendince verdiğin cevap ne kadar ikna edici olursa o kadar ders çalışma isteğin olur. Bide bu işler biraz da emek ister. Yani tamam güzel bir motivasyonla zevk alarak çalışırsın ama evdeki hesap çarşıya her zaman uymaz. İşin kısası, bahsettiğim sorunun cevabını bul ve kendini zorla. Ders çalıştığın ortamı kesinleştir. İstisnai bir durum olmadıkça hep orada çalış. Ders çalışırken telefon ,bilgisayar vb. şeyleri mümkün olduğunca kendinden uzak tut. Program yap. İlla tüm gününü dakikası dakikasına planlamana gerek yok. Örneğin ben şöyle yapıyorum:
- Sabah 9-11 arası 1. seans. -->*çalışacağım ders*
- 12-14 arası 2. seans. --> *çalışacağım ders*
-15-16 arası 3. seans --> *çalışacağım ders*
Kendine böyle bir program yap. Günlük ders saati sayısını kendin ayarla. Çalıştıktan sonra da istediğin gibi takıl. Ben 11. sınıfım. Elimden geldiğince her gün böyle çalışıyorum, sonra oyun oynuyorum, kitap okuyorum vb.
 
Gerçekçi bir hedefiniz olursa çalışırsınız. Mesela gitmek istediğiniz üniversitenin fotoğrafını asarsanız motivasyon sağlayabilirsiniz.
 
Derse ilgin olup olmamak zorunda değil. Herkesin ilgi alanı farklıdır.
Misal sen müzik alanına ilgi duyuyorsun, o zaman müzikle uğraş.
Resim, edebiyat, tiyatro, sanat vb. şeylere yönelebilirsin.
Birçok farklı alanda kendini kanıtlayabilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı