Dershane kayıtı velisiz olur mu?

Timuçin İlmaz

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar 3 gün önce dershaneye gittim fevri bir karar vererek, konuştuk ettik velimi aradılar kendisi onayladı fakat kağıtlara imzayı ben attım ve hiçbir gün gitmedim dershaneye şu anda verdiğim karardan pişmanım ve iptal ettirmek için dershaneye gittim. Gittiğimde bana %10 bedel + kitap ücreti olarak 3500 TL ödemem söylendi yaşım henüz 16 kağıtları ben imzaladım velim sadece onay verdi hiçbir şekilde yüz yüze konuşmadılar bile. Hiçbir derse girmedim sadece kitap aldım ve kağıt imzaladım bu parayı ödemek zorunda mıyım tek başıma halletmek istiyorum fakat bana velin gelsin diyorlar muhtemelen kendisini ikna edecekler. Bu konuda bilgisi olan var mı tek başıma halledebilir miyim veya nasıl halledebilirim iyi günler teşekkürler.

Senet yok bu arada ona imza atmadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kitap parasını ve girdiğin derslerin ücretini isterler genellikle. Velini ikna etmeye çalışacaklar dediğin gibi. Yok şöyle imkanımız var, böyle imkanımız var falan falan diyecekler ve veliniz de kimse artık büyük ihtimalle inanacak.

@sweiss senet için imza gerekir, öyle olması lazım ki diyelim ki telefondan onay verdi. Kanıt olarak sunabilmesi için de ses kaydının alınması gerekir. Habersiz ses kaydı almak da yasak, delil niteliği taşımaz. Banka gibi kuruluşlar konuşmanın başlangıcında Konuşmalar kayıt altına alınmaktadır diye bu yüzden söylüyor.

Seneti siz imzaladıysanız senet geçersizdir. 18 yaş altı senet imzalayamaz, imzalarsa da herhangi bir geçerliliği olmaz. Ama telefon ile veli onayı kısmına kesin konuşamam, bilgim yok. Ama sesli onay ile de senet yapılabileceğini sanmıyorum.

Teşekkürler cevabın için şöyle ki senet imzalamadım hiçbir şekilde ama sözleşme imzalattılar bana ve kitap ücreti olduğunu da bilmiyordum okumadım benim hatam. Fakat 3500 lirayı benim üstüme alınmasının yasal olmaması gerekmez mi? Çünkü reşit değiliz adı üstünde ne yaptığımızı bilemeyecek insanlarız kanun karşısında?

Kitap parasını ve girdiğin derslerin ücretini isterler genellikle. Velini ikna etmeye çalışacaklar dediğin gibi. Yok şöyle imkanımız var, böyle imkanımız var falan falan diyecekler ve veliniz de kimse artık büyük ihtimalle inanacak.

Teşekkürler cevabın için dediğim gibi reşit olmadığım için bu kadar paranın alınmasının mantıksız olduğunu düşünüyorum son cevapta yazdığım gibi 3500 lira da az bir para değil kitapları açmamışım bile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlıyorum da dershane sonuçta kitapları vermiş. Açıp açmamak da size kalmış, dershane parasını alır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı