Dershane vs kütüphane

The Dark Rische

Hectopat
Mezunum ve konu eksiğim çok. 2 hafta önce dershaneye yazıldım haftada 1 gün boşluk var ve o gün evimin yakınındaki kütüphaneye gittim. Kütüphaneden daha çok verim aldığımı düşünüyorum. Dershane'de anlamadığım hocalar var, bırakıp sabah 8 akşam 5'e kadar kütüphanede çalışmayı planlıyorum. Eğer ayrılırsam deneme merkezine kaydolacağım. Bu konuda deneyimli olan varsa cevaplarsa çok sevinirim. Herkesin cevabını da bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası dershanelere oldum olası pek ısınamamışımdır kişiden kişiye çok değişkenlik gösterir. Veriminizi en çok nasıl artacağını en iyi siz bilirsiniz. Benim tavsiyem dershanede anlamadığın hocalarla vakit kaybetmek yerine gidip kendi kendini hazırlamak veya arkadaşın dediği gibi özel ders almak daha mantıklıdır.

Dershane fiyatları gerçekten uçmuş durumda ve ucu görünmüyor.
Millete şöyle bir algı var reis özellikle anne ve babalarda,
Oğlum da dershaneye gidiyor!
- Eee? Yani? Aç bakayım oğlun TYT matematikte süre yetiştirebiliyor mu? EBOB EKOK problemi, trigonometri çözebiliyor mu?
Kendiniz bilinçlenmelisiniz hocam...
Ben hiçbirine gerek duymuyorum ve 12. sınıftayım.
Örnek vereyim TYT coğrafyanı konularını 1 buçuk haftada bitirdim düzenli ve uzun çalışarak hasta olduğum halde. ( soru çözümleriyle birlikte )
( Yanlış anlaşılmasın dershane veya kütüphane kötü bir şey değil zaten ikisi de sınavı kazanmak için çok önemli nokatalar)
İş sizde bitiyor hocam,
Eğer ki eşit ağırlık iseniz dershanesiz bir şekilde evde veya kütüphanede Turbo'ya bağlayarak derece yapabilirsiniz.
Yeter ki her konuda kendi değerinizi iradenizi bilin.
Kendinizi küçük görmeyin, potansiyelinizin farkına varın. Yeter ki bir hedefiniz olsun.
Ve ayrıca motivasyon almayın gerek yok hocam, tabii gerektiği yerde alın sizi uçurur fakat önce disiplinli olmak lazım, motivasyonun pazartesi olur çarşamba olmaz dengen sarsılır çalışmak istemezsin ama disiplinli olursan basamakları çıktıkça kolaylaşacaktır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı