Dershanede en kötü sınıfa düşmek

Rahat, ciddi ve kendine güvenen bir şekilde o gün dikkatinin dağınık olduğunu, kaydırma yaptığını ve diğer denemede üst sınıflara çıkacağınla ilgili söz verebilirsin yalan olsa bile en azından sinirlendirmeme ihtimali var. Ders dinler ve çalışırken korkuyla yapma sakın daha rahat ol, ilgi duymaya çalış sevmeye çalış her daim ben bu dersi seviyorum ilgimi çekiyor diye düşün. Dikkat dağınıklığıyla ilgili ise mastürbasyon yapıyorsan önce azaltıp sonra bitirebilirsin gerçekten çok faydasını görürsün.

Dershanenin yaptığı çok mantıklı bir olay. Zeka ortalamasına göre sınıf belirlemek sınıf içinde öğrenmeyi kolaylaştırır. Sorunlarla başa çıkmak yerine sorundan kaçmasını önermeniz de ayrı bir saçma. Başka bir yere gitse başına yine aynı şey gelecek.

Benim tavsiyem babanla hemen konuşman. Yalan söylediğini, sana kızacağından korktuğunu söylersen inan bana yalan söylediğini öğrenmesinden daha az kızacaktır. Derslerine daha çok yüklenmeni öneririm. Gelecek sınavlarda daha iyi sonuçlar elde edersen seni daha yüksek bir gruba alırlar.
Yanlış olması konusunda bunu kastetmedim. G sınıfı ile A sınıfı arasında uçurum olunca çifte standart olacak. Diğerleri G sınıfına kötü gözle bakacak zaten. Ben de o çocuğun yerinde olsam utanırım yani. Siz G sınıfında olsanız utanmazmısını? Ha bu G sınıfındaydı deyip tiye almazlar. Ben Ada olsam almam yani...
Babanla konuş derken G sınıfında olmasını kastetmiştim. (Ayriyeten.)

Yanlış olması konusunda bunu kastetmedim. G sınıfı ile A sınıfı arasında uçurum olunca çifte standart olacak. Diğerleri G sınıfına kötü gözle bakacak zaten. Ben de o çocuğun yerinde olsam utanırım yani. Siz G sınıfında olsanız utanmaz mısını? Ha bu G sınıfındaydı deyip tiye almazlar. Ben Ada olsam almam yani...

Dediklerinizde haklısınız. Ben en düşük seviyedeki sınıfta olsam kendimde ders çalışmak için ekstra bir istek arardım.

Bu sene ben de etüte gidiyorum. En üst sınıftayım ve en düşük sınıfta arkadaşlarım var. Bizde dediğiniz gibi bir olay olmuyor. Belki yaşın getirdiği bir şeydir zira biz yaş olarak daha büyüğüz.

Yine de sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Bu sebepten onunla dalga geçeceklerse bu onların saygısızlığıdır ve inanın bana etütteki öğretmenlerin hiçbiri bu şekilde bir ayrımcılık yapmaz.

Babana söyle kızacak büyük ihtimalle sen o sinir ile bayağı çalışacaksın bir sınav daha olacak o sınavda bildiğin yerden çıkacak a ya yükselecen. Bir de böyleden ;)

Sağ ol teşekkür ederim ama korkuyorum geçen senede olmuştu aynı şey laptopla telefonu gözümün önünde parçalamıştı neyse yarın gideceğim zaman sınıfım nerede diye sorucam ve çok utanıyorum ben elimden geldiğim kadar yapmaya uğraşıyorum ama bir türlü odaklanamıyorur derse dinlemeye çalışıyorum tamam diyorum şimdi oldu diyorum ama akşam hepsini unutuyorum ve tekrar ediyorum öyle öyle zor öğreniyorum.

Öğretmenden öğrenirse başın daha büyük belaya girer benden söylemesi.

Babana gidip "Baba sınıf düştüm haberin olsun." de demiyoruz zaten.
Daha kibar ve açıklayıcı biçimde söyleyip nedenini de mantıklı bir şekilde açıklarsan baban anlayışla karşılayacaktır. Eğer istekliysen bunları söyledikten sonra daha da derslere asılacağına söz verdiğini söyleyebilirsin.
Aileden bir şeyleri saklamak gerçekten daha büyük sorunlara yol açar.
Sırf teknoloji aletleri ile iç içe olmak için geleceğini yakma.
Daha sıkı çalış, kendinin nasıl daha iyi öğreneceğini en iyi sen bilirsin.
Kendini keşfet ve çalışmaya başla.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı