Dershanenin faydasını göremiyorum

brthlm

Hectopat
Daha fazla  
12. sınıfım. Benim hiç temelim yok. Daha antrenmanlarla matematik seviyesinde kitap çözerken dershanedekiler benden çok ileride ve faydasını göremiyorum. Okul ve dershanede aynı anda olmuyor. Dershanedekilere yetişmem zor oluyor, dershaneye gittiğim günler yerine evde kendi konularımı çalışsam daha iyiydi. Dershaneye gittiğime pişman oldum. Sizce kaydımı sildirip evde, kütüphanede çalışmam daha iyi olur mu? Ayrıca pakodemy adında platforma Online ders için üyeliğim var. Okul vermişti, Doping Hafıza gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dershane size bir şey katmaz diye bunun için diyorduk. Dershane sadece konuları anlatır, gerisini de siz kendi çabanızla öğrenirsiniz. Dershaneye boşa gel git yapılmasından ziyade kaydınızı sildirip kendiniz çalışmaya devam etmeniz, daha iyi olacaktır.

12. sınıfta dershaneye gitme olayını anlamıyorum. Bende şuan 12'yim okuldan eve gelince kendi başıma çalışırken bile istediğim kadar verimli ve hızlı olamıyorum. Evde ben bile böyleyken dershaneye gidenlere sabır diliyorum.

Dostum şu an dershaneden yazıyorum. Açıkçası bırakmayı düşünüyorum. Evde kendi başıma çok daha verimli geçiyor. 12. sınıfta da dershaneye gittim hiçbir işe yaramadı. Tabii iş bizde bitiyor ama o kadar saat okul + dershane olunca evde çalışmaya heves ve verim kalmıyor. Kaydını sildir yapabiliyorsan açığa al her konuda sıfırsan önce TYT hallet sonra AYT bak enazından TYT adamakıllı olsun. En kötü mezuna bırakırsın. AYT TYT temelin varsa ikisini beraber götürmen gerek.

@682784, çevre baskısı ve etkisi denebilir. Buna sürü psikolojisi de denebiliyor. 12. sınıfa geçince çoğu kişi doğrudan dershaneye gidip sınavı kazanabileceğini düşünüyor ancak üniversite sınavında lisedeki tüm konulardan sorumlu oluyorsunuz. Dört senede bitirilmeyen konuları tek seneye sığdırmaya çalışıyorlar ve sonucu da genellikle hüsran, giden paralar oluyor.

Ben YouTube ve kitaplar üzerinden çalıştım. Tam olarak hedeflediğim puanı alamsam da istediğim bölümde okudum. Belediyenin dershanesine 1-2 ay gidip bırakmıştım. Dershanede anlatılanları hiç anlamıyorsan 1 hafta ara ver kendi başına devam et, kendin daha iyi anlıyorsan bırakırsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla hocam bu benim ilk mezun senem evden uğraşmaya çalışıyorum ama pek olmuyor evde çok dikkatini dağıtacak olay/eşya vb. Var. Bir günlük bir dershane deneyimim oldu açıkçası insan hiç değilse verdiği paranın hakkını çıkarmak için çalışmaya özen gösteriyor şimdi bu hafta başka daha kaliteli bilindik bir dershaneye gideceğim Allah'ın izniyle açıkçası deneyimlediğim için yüz yüze olan ders videodan daha kaliteli, daha hızlı bence ayrıca birinin benim için çalışma programını düzeltmesi lazım ben yapmaya çalıştım ama pek beceremedim. Kısacası dershane bana dersi ve çalışma programını versin gerisini ben kendi emeğimle yapmaya çalışırım ondan sonrası Allah kerim. Tabi gidip keşke gitmeseydim diyeni de gördüm iyiki gittim diyeni de. Bir dershane bana işin %30'unu biz %70'ini sen yapacaksın demişti kısaca iş sende bitiyor demişti. Şuan evden çalışmaya çalışıyorum ama pek iyi gitmiyor genede uğraşıyorum dershaneye gidince en azından bu çalışma düzenini oturtacağımı düşünüyorum.

Temelin yoksa dershane ekstra olarak seni yormaktan başka bir şey yapmaz. Çünkü çoğu dershane öğrenciler dersleri biliyormuş gibi hareket eder. Öğretmenler de yeni mezun olan, atanamayan kesim olduğu için tecrübesizlik söz konusu.

Arkadaşlar bugün hocayla babam konuştu. Hoca ücretsiz bir şekilde bire bir özel ders programına alacakmış eksiğimi kapatması için. Babam da tamam dedi. Biraz da böyle deneyeceğim.

12. sınıfta dershaneye gitme olayını anlamıyorum. Bende şu an 12'yim okuldan eve gelince kendi başıma çalışırken bile istediğim kadar verimli ve hızlı olamıyorum. Evde ben bile böyleyken dershaneye gidenlere sabır diliyorum.

@682784, çevre baskısı ve etkisi denebilir. Buna sürü psikolojisi de denebiliyor. 12. sınıfa geçince çoğu kişi doğrudan dershaneye gidip sınavı kazanabileceğini düşünüyor ancak üniversite sınavında lisedeki tüm konulardan sorumlu oluyorsunuz. Dört senede bitirilmeyen konuları tek seneye sığdırmaya çalışıyorlar ve sonucu da genellikle hüsran, giden paralar oluyor.

Yakının tavsiyesiyle gitmiştim yoksa gitmek istemiyordum. Hoca beni özel ders programına kayıt ettirdi bir de böyle deneyeceğim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı