Dershaneye devam etmeli miyim?

T.A.R.D.I.S

Hectopat
Yaklaşık 1 ay önce LGS sınavına hazırlanmak için bir dershaneye yazılmıştım ve 2 hafta boyunca çok iyi gitti ancak şu anda neredeyse hiç verim alamadığımı ve bunun bana git gel vesaire ile zaman kaybı olduğunu düşünmeye başladım. Bırakmak istiyorum ve ders düzenimi evde kurmak istiyorum ancak çekincelerim var. Ya kuramazsam. Ayrıca dershanede bir hoca var uzun süredir babamın dostu onların dostluğunu zedelenmesini de istemiyorum. Ne yapacağıma emin değilim. Başka kaynaklardan zaten 2 haftada bir deneme elde ediyorum 2000 kişinin katıldığı dershane denemeleri de çok gerekli değil. Bana bu konuda bir fikir verebilir misiniz? Bırakmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca dershanede bir hoca var uzun süredir babamın dostu onların dostluğunu zedelenmesini de istemiyorum.
Dershaneyi bıraktın diye babanla öğretmeninin arkadaşlığı bozulacaksa arkadaş olmasınlar zaten. Çocuk değil yetişkin bunlar, ilişkileri böyle basit bir şeye bağlı olamaz.
ancak şu anda neredeyse hiç verim alamadığımı ve bunun bana git gel vesaire ile zaman kaybı olduğunu düşünmeye başladım.
Neden böyle düşündüğünüzü yazarsanız daha iyi olur. Ben LGS'ye ilk girenlerdenim ve açıkçası şanslıydım. Çünkü özel okulda okuyorum ve anlamadığım soruları sormak için özel bir ders vardı bizde. Sen devlet okulunda mı okuyorsun/devlet okulunda da böyle bir şey var mı bilmiyorum ama eğer okulunda böyle bir imkanın yoksa dershaneyi bırakma.

Okulumda anlamadığım soruları sormak için bir ders yok ama hocalarımın tamamı çok iyiler ve bütün sorularımı gerek derste gerek teneffüste soruyorum. Verimsiz olduğunu düşünmemin nedeni Fen (benim en çok zorlandığım ders) hocamızın neredeyse hiç bir konuyu okulda öğrendiğimiz kapsamda anlatmaması ve deneme sorularının Lgs sorularına hiç benzememesi, türkçe dersinin ciddi manada gereksiz etkinliklerle geçmesi ve ödevlerin soru hedeflerinin(soru hedefi diyorum ama ödev gibi zorunlu) çok tutarsız olması, okulun dersi ve önerileri ile ciddi manada ters düşen bir sistemi olması. Ayrıca en önemli sebep dershanede bütün hocaların okuldaki hocalardan çok da farklı nitelikte olmamaları yani dershanede öğrendiğinimi okulda da öğrenebilmem ve benim görüşüm olarak çalışma anlamında okul hocalarımın önerilerinin dershanenin önerilerinden daha iyi olması.

Okulumda anlamadığım soruları sormak için bir ders yok ama hocalarımın tamamı çok iyiler ve bütün sorularımı gerek derste gerek teneffüste soruyorum. Verimsiz olduğunu düşünmemin nedeni Fen (benim en çok zorlandığım ders) hocamızın neredeyse hiç bir konuyu okulda öğrendiğimiz kapsamda anlatmaması ve deneme sorularının Lgs sorularına hiç benzememesi, türkçe dersinin ciddi manada gereksiz etkinliklerle geçmesi ve ödevlerin soru hedeflerinin(soru hedefi diyorum ama ödev gibi zorunlu) çok tutarsız olması, okulun dersi ve önerileri ile ciddi manada ters düşen bir sistemi olması. Ayrıca en önemli sebep dershanede bütün hocaların okuldaki hocalardan çok da farklı nitelikte olmamaları yani dershanede öğrendiğinimi okulda da öğrenebilmem ve benim görüşüm olarak çalışma anlamında okul hocalarımın önerilerinin dershanenin önerilerinden daha iyi olması.
Arkadaşlık eğer gerçek bir arkadaşlıksa öyle bir şeyden etkilenmez. Durumu ailenize anlatın. Başka bir dershaneye geçin.

Sırf kursuna gitmedin diye arkadaşlık mı zedelenecek?
Cidden böyle bir şey olsada baban sana kızmaz. Baban senin için her şeyi yapar(herkesin babası evlatları güzel yaşasın diye elinden gelenin en iyisini yapar) Fen dersi en önemlilerinden bende girdim LGS'ye 1 Fen sorusundan emeğimin karşılığı olan Kabataş Lisesini kaybettim. Evde düzenini yavaş yavaş kurmaya başla ne zaman kendini hazır hissedersen çık gel.

Çok teşekkürler bu ay içinde çıkacağım halihazırda okuldaki hocalarım bana sunduğu düzgün bir düzen var ve bunu uygulayacağım. İnşallah sınavda bunun neticesini alırım.Önerilerininz için teşekkürler. Bu sırada ben de Kabataş istiyorum Kabataş'ı sadece 1 yanlışla mı kaçırdın yoksa başka derslerden de yanlışın var mıydı?

Çok teşekkürler bu ay içinde çıkacağım halihazırda okuldaki hocalarım bana sunduğu düzgün bir düzen var ve bunu uygulayacağım. İnşallah sınavda bunun neticesini alırım.Önerilerininz için teşekkürler. Bu sırada ben de Kabataş istiyorum Kabataş'ı sadece 1 yanlışla mı kaçırdın yoksa başka derslerden de yanlışın var mıydı?
O zaman istenilen puan 461 di benim matematikte hatam 2 taneydi türkçe 2 fen full olacağı yerde gözden bir şey kaçınca 461' den düşük aldım bizde bütün matematik 7 değildi 10 götüren olmuştu puanım 456.xxx küsürat gelmişti girememiştim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı