Dershaneye gidilmeli mi?

• Konuyu başlatan Muas
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 1.849
Okulla dershane kârdan çok zarar bence. Bir insanın beyni 10 saat ders kaldırmaz. Eğer okulun sana bir faydası yoksa açığa geçip günlük çalışma saatini 5 6'lara çıkarıp çok daha verimli geçirebilirsin.

Küçük bir not açığa geçtiğinde kurduğun bütün o ders çalışma planları falan hepsi güme gidecek. Yan gelip yatacaksın kafanda kurduğun gibi verimli asla çalışamayacaksın. Herkesin kafasında bu plan oluyor da uygulayan toplasan bir elin parmak sayısını geçmez.

Yani eğer iyi bir üniversite hedefliyorsan ve gideceğin kursun önceki senelerde iyi sonuçları varsa gidilebilir, ama eğer sen evde çalışsam daha verimli olur diyorsan ayrı tabii. Ayrıca dershanelerde deneme sınavlarında sıralamanı görmen de bir artısı.

Küçük bir şehirde yaşıyorum.

Zorla göndermeye çalışmıyorlar, ama baskı kuruyorlar. Belki ben yanlışımdır diye sizlere sormak istedim.

Yanlış düşünmüyorsun. Evde düzenli çalışma yapıyorsan dershane gereksiz. Ve 8 saat okulda ders gör sonra git 2 saat dershanede ders gör. Sonra git bir de evde çalış. Bu tempoyu kaldırmak zor. Olan isteğinde gider. Bir de üniversitesi sınavı sıralama hedefin nedir? Bu kısımda önemli.

Ek: Direkt belli bir dersten özel ders almak daha iyi olacaktır. Özellikle matematik.

Son düzenleme:
Yani eğer iyi bir üniversite hedefliyorsan ve gideceğin kursun önceki senelerde iyi sonuçları varsa gidilebilir, ama eğer sen evde çalışsam daha verimli olur diyorsan ayrı tabii. Ayrıca dershanelerde deneme sınavlarında sıralamanı görmen de bir artısı.

Okuldada oluyor deneme sınavı.

Yanlış düşünmüyorsun. Evde düzenli çalışma yapıyorsan dershane gereksiz. Ve 8 saat okulda ders gör sonra git 2 saat dershanede ders gör. Sonra git bir de evde çalış. Bu tempoyu kaldırmak zor. Olan isteğinde gider. Bir de üniversitesi sınavı sıralama hedefin nedir? Bu kısımda önemli.
Sıralama hakkında herhangi bir bilgim yok.

Küçük bir not açığa geçtiğinde kurduğun bütün o ders çalışma planları falan hepsi güme gidecek. Yan gelip yatacaksın kafanda kurduğun gibi verimli asla çalışamayacaksın. Herkesin kafasında bu plan oluyor da uygulayan toplasan bir elin parmak sayısını geçmez.

Doğrudur hocam. O mentalite önemli herkes yapamaz. Ama gerçekten iyi hedefi olanlar için güzel bir seçenek. Okulda boş zaman kaybetmiş olmuyorsun.

Dershanenin sana ögretecegi herşeyi internet üzerinden çalışarakta ögrenebilirsin, istersen hocaların ücretli setleri var onlarıda alabilirrsin dershaneden bin kat daha ucuza gelir

Okulda anlıyorsan, düzenli ve etkili çalışıyorsan ve gerçekten iyi olduğunu düşünüyorsan gerek yok. Ben 11. sınıfta hiç dershaneye gitmedim, şu an da netlerim TYT 105, AYT 55 bandında.

Okuldan herhangi bir şey anlamıyorum, derslerde dinlermiş gibi yapıp evde kendim çalışıyorum. Its my nature.

11. sınıf sayısaldayım. Ailem beni dershaneye göndermek istiyor ama ben gitmek istemiyorum, sebebini soracak olursanız maddeler halinde size açıklayabilirim:
Okulu sevmem, tek başıma daha iyi öğrenirim, okulda derslerin çoğunu dinlemem evde kendim öğrenirim.
Tek başıma çalışmayı severim.
Saat 8'de eve gelmeyi istemiyorum.

Sizce ne yapmalıyım?

Not: Günlük en az 2 saat çalışmaya özen gösteriyorum.
Dershaneler boş vakit kaybı ve para tuzağı 16.00 da okulun bittiğini düşünelim saat 20.00 da dershane bitiyor kalan saatlerde oturup 200 tane soru çözemezsin uykun gelir veya gün içinde yorulduğun için dikkatini vermezsin ancak gel gelelim anne ve babalara hepsi sanıyor ki bir çocuğa 12 saat ders verince süper zeka oluyor öyle birşey yok bir çocuğa 40 saat ders versen sonra sınava soksan 10 alsa "Aaa niye bu kadar düşük aldın" demek kimseye düşmez çok ders görmek çok başarı anlamında değildir vakit kaybıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı