Dersinden 100 aldığım fizik hocası sözlüme 30 girdi

Her ne kadar bazılarınız bana sinirlenmiş olsa da mesajlarınız için teşekkür ederim. Sonuç olarak kendimle bir süre sürekli çelişsemde burada dersi dinlememenin neden saygısızlık olduğunu empati yaparak anladım farklı bir bakış açısı kazandım ayrıca. Tabii normalde öğrencilere yani bize karşı tutumundan dolayı kıl olduğum hocaya normalde tutumundan kaynaklı saygı falan duymam ama şu seneyide atlatana kadar atarlı davranışları bırakmanın en iyisi olduğuna vardım. Tabii hala sözümün arkasındayım o yüzden bir yere kadar gönlüm rahat. Bazıları istediğini almışsın demiş fakat performans notu dediğimiz ortalamamızı yükseltmek için olan ekstra not değil mi? Ona ihtiyacım yok işte.

Her ne kadar bazılarınız bana sinirlenmiş olsa da mesajlarınız için teşekkür ederim. Sonuç olarak kendimle bir süre sürekli çelişsem de burada dersi dinlememenin neden saygısızlık olduğunu empati yaparak anladım farklı bir bakış açısı kazandım ayrıca. Tabii normalde öğrencilere yani bize karşı tutumundan dolayı kıl olduğum hocaya normalde tutumundan kaynaklı saygı falan duymam ama şu seneyi de atlatana kadar atarlı davranışları bırakmanın en iyisi olduğuna vardım. Tabii hala sözümün arkasındayım o yüzden bir yere kadar gönlüm rahat. Bazıları istediğini almışsın demiş fakat performans notu dediğimiz ortalamamızı yükseltmek için olan ekstra not değil mi? Ona ihtiyacım yok işte.

Anlamanız güzel. Son sene hocalarla papaz olmaya gerek yok. "Tamam hocam, haklısınız hocam" diyip geçebilirsiniz. Dersi ders saatinde, diğer şeyleri boş vakitlerinizde yaparsanız her şey sağlıklı ilerleyecektir zaten.

AÖL geçersen böyle sorunlar yaşamazsın.

AÖL'e geçmek eskisi kadar kolay değil, geçerli bir mazeretinin olması gerekir.

Normalde bu tarz şeylerin dert edinmemesi gerekiyor ama lise hocaları farklı maalesef. Anlattığı dersi dinlemek mecburiyetindesiniz, ders içi notu diye bir şey var ve bu ders içi notu da tamamıyla hocanın inisiyatifine kalmış bir şey. Hocanla en iyisi iddialaşma, bir sene sonra yüzünü bile görmeyeceksin zaten. Yaptığının yanlış olduğunu söyleyerek özür dile, muhtemelen yumuşar. İddialaşmaya cidden gerek yok.

Ergenliğin verdiği boş özgüvenle ihtiyacım yok diyerek istediğinizi almışsınız gidip özür dileyip pişman olduğunuzu söyleyin artık onun vicdanına kalmış.

Yine yeni nesil ve yine burnu havada cevaplar veren bir öğrencinin dramı...

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı