Derslerden kopmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Brainstorm

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Antalya
Merhaba, bildiğiniz gibi şu an dersler uzaktan olarak devam ediyor ve ben bu süreçte 1. dönemi çok iyi götürdüm, eksiğim yoktu, denemelerim ortalama idi, ödev eksiğim de yoktu. Şimdi 2. dönem başladı, adam akıllı ders çalışamıyorum Online derslere girmiyorum. Ayrıca rehber öğretmenler ne güne duruyor diyecekleriniz varsa ben de düşündüm bunu ama hoca ile konuşunca aramızdaki diyalog şu:

• Ben: Hocam dikkatim dağılıyor.
  • Hoca: Beni kızdırma.
  • Ben: Hocam, amacım sizi kızdırmak...
  • Hoca: Aaa, beni kızdırma. Adam akıllı dersine çalış.
  • Ben: Hocam ama...
  • Hoca: Bana bahane bulma, adam akıllı dersine çalış.

Ben de cevap vermedim; tamam hocam, siz en iyisisiniz gibisinden bir şeyler salladım hocaya, dersten çıktım. Artık ders çalışmak için kendimi zorluyorum. Başka bir yerden gidiyor bu sefer. Günlük 9 ders var. Ben bunların 4-5'ine giriyorum, 2 dakika kala da çıkıyorum. Allah aşkına abilerim, ablalarım; bana bir yol gösterin. Ailem de çok üstüme geliyor tek bir düşük notum var diye, o da matematik. 30 net yapmıştım, 65'e yükselttim. Biraz düzeldi gibi, şimdi yine batırdım. Dönem sonunu getirmek istiyorum bir an önce. Bir taktiği, yolu, yordamı yok mu bu işin? Ayrıca hocaların hareketleri çok samimiyetsiz geliyor. Konuşmayı bir an önce bitirmek istiyorum. Doğru yaptığım soruyu konuşma bitsin diye boş deyip geçiyorum mesela.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bildiğiniz gibi şu an dersler uzaktan olarak devam ediyor ve ben bu süreçte 1. dönemi çok iyi götürdüm, eksiğim yoktu, denemelerim ortalama idi, ödev eksiğim de yoktu. Şimdi 2. dönem başladı, adam akıllı ders çalışamıyorum Online derslere girmiyorum. Ayrıca rehber öğretmenler ne güne duruyor diyecekleriniz varsa ben de düşündüm bunu ama hoca ile konuşunca aramızdaki diyalog şu:

Ben de cevap vermedim; tamam hocam, siz en iyisisiniz gibisinden bir şeyler salladım hocaya, dersten çıktım. Artık ders çalışmak için kendimi zorluyorum. Başka bir yerden gidiyor bu sefer. Günlük 9 ders var. Ben bunların 4-5'ine giriyorum, 2 dakika kala da çıkıyorum. Allah aşkına abilerim, ablalarım; bana bir yol gösterin. Ailem de çok üstüme geliyor tek bir düşük notum var diye, o da matematik. 30 net yapmıştım, 65'e yükselttim. Biraz düzeldi gibi, şimdi yine batırdım. Dönem sonunu getirmek istiyorum bir an önce. Bir taktiği, yolu, yordamı yok mu bu işin? Ayrıca hocaların hareketleri çok samimiyetsiz geliyor. Konuşmayı bir an önce bitirmek istiyorum. Doğru yaptığım soruyu konuşma bitsin diye boş deyip geçiyorum mesela.

Şimdiden teşekkürler.
Benim de 1. dönemim aşırı iyi geçti. 2. dönem ne olacak bilmiyorum. Ders çalışasım gelmiyor.

Hocam klasik olucak ama çalışacağız. Bu kadar. Konu tekrar videoları izleyerek zaman kazanabilirsiniz. Birde öğrendiğin bilgilerden internet üzerinden kafana göre bir deneme açarsın oh miss. Testleri de çözdün mü tamamdır. Çalışma isteği için de: Gelecekteki hayallerini, o hayallerin iyi bir üniversiteden geçtiğini, o üniversitenin de iyi bir çalışma ile kazanılacağını aklından çıkarma. İyi çalışmalar.

Hocam klasik olacak ama çalışacağız. Bu kadar. Konu tekrar videoları izleyerek zaman kazanabilirsiniz. Bir de öğrendiğin bilgilerden internet üzerinden kafana göre bir deneme açarsın oh miss. Testleri de çözdün mü tamamdır. Çalışma isteği için de: Gelecekteki hayallerini, o hayallerin iyi bir üniversiteden geçtiğini, o üniversitenin de iyi bir çalışma ile kazanılacağını aklından çıkarma. İyi çalışmalar.

Sağ olun.

Şimdiden teşekkürler.
Derslere girmemek çok büyük bir yanlıştır. Hem sözlü notunuz düşer hem de derse daha sonradan çok çalışmanız gerekir. Derslere katılın gerisi çalışmak.

En son babamla konuşmuştuk hoca babamı aramış ve arkadaşlarım olsun insanlarla iletişim kurabileceğim uygulamaları silmemi istemiş. Bende direttim hayır diye. Çok küstahça olacak ama hocalar cidden çok ukala özellikle rehberlik hocası gülüşleri olsun üzüntüleri olsun hepsi yalan gibi geliyor.

Rica ederim. Motivasyon önemli. Psikolojik olarak kendinizi başarabilecek kapasitede hissetmek için motivasyon iyi oluyor. İyi çalışmalar dilerim.

Derslere girmemek çok büyük bir yanlıştır. Hem sözlü notunuz düşer hem de derse daha sonradan çok çalışmanız gerekir. Derslere katılın gerisi çalışmak.

Hocam derste duruyorum ama hocalara katlanamıyorum yani sosyal ve müzik hocası hariç birini görünce moralim bozuluyor en son açık açık konuşacağım derste onda da okuldan atılacağım hayatım yalan olacak hocayla konuşurken ufak bir üzerine gittim hemen savunma yapmaya başladı hemen bir eğitimden uzaklaştığımı düşündü bana hocaların nasıl iyi öğretmenler olduğunu anlatmaya başladı.

Hocam derste duruyorum ama hocalara katlanamıyorum yani sosyal ve müzik hocası hariç birini görünce moralim bozuluyor en son açık açık konuşacağım derste onda da okuldan atılacağım hayatım yalan olacak hocayla konuşurken ufak bir üzerine gittim hemen savunma yapmaya başladı hemen bir eğitimden uzaklaştığımı düşündü bana hocaların nasıl iyi öğretmenler olduğunu anlatmaya başladı.
Hocam dersleri bu derece sevmiyorsanız müzik derslerine girmeyebilirsiniz. O konulardan sınav olmayacaksanız. Kusura bakmayın ben bu dersleri görmediğim için sınav hakkında bilgim yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı