Derslerden kopmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlarım merhaba bu konuda size yardımcı olmak isterim eğer denemeye açıksanız birkaç öneride bulunacağım?

Hocam dersleri bu derece sevmiyorsanız müzik derslerine girmeyebilirsiniz. O konulardan sınav olmayacaksanız.

Hocam sınav önemli değil benim için dersleri de seviyorum zaten test çözmeye de kendimi zorluyorum 100 civarı soru çözüyorum ama hocalara katlanamıyorum girmediğim derslerin konu açığını kapatabiliyorum ama bilmiyorum engel oluyor bir şey.
Arkadaşlarım merhaba bu konuda size yardımcı olmak isterim eğer denemeye açıksanız birkaç öneride bulunacağım?

Neymiş?

Online eğitim zor çünkü öğrenci ortamından uzak kaldığınız için kopuyorsunuz. Ben de zamanında benzer sorunları yaşıyordum ama çözmüştüm. Gidip dershanede falan takılıyordum. Arkadaş ortamım içerisinde beraber ders çalışmaya çalışıyordum. Çünkü diğer çalışanları görünce benimde çalışasım geliyordu. Birde her şeyden önemlisi kendim için çalışıyordum. Ailem veya bir başkaları memnun olsun diye değil. Zaten o yüzden başarılı oldum. (YKS 2019'da 17K yaptım)
  • Ben: Hocam dikkatim dağılıyor.
  • Hoca: Beni kızdırma.
  • Ben: Hocam, amacım sizi kızdırmak...
  • Hoca: Aaa, beni kızdırma. Adam akıllı dersine çalış.
  • Ben: Hocam ama...
  • Hoca: Bana bahane bulma, adam akıllı dersine çalış.

Ben de cevap vermedim; tamam hocam, siz en iyisisiniz gibisinden bir şeyler salladım hocaya, dersten çıktım.
Açıkçası ben senin yerinde olsam ilk önce gider güzel bir üslup ile kendimi en iyi şekilde ifade ederim. Yaşadığım sorunları bir bir anlatırım. Ama karşılığında böyle bir cevap alırsam, o hocaya işinin ne olduğunu yine en iyi şekilde hatırlatırım. O da yetmezse velimi işin içine sokarım ve o hocaya dert olurum. Zamanında benzer bir durumu yaşayıp bu dediklerimi yapmıştım ve sorun çözülmüştü. İnsanlara anladıkları dilden konuşmak gerekiyor. Buradan TEOG'ta Türkçe fullediğim halde performansıma 40 giren, daha sonradan velimi ve okul müdürünü işin içine sokunca notumu 80'e çeken Onur hocama selam olsun. Aradan 8 yıl geçti ama hala unutamadım. Güzel R yaptı zamanında. ☺️

Online eğitim zor çünkü öğrenci ortamından uzak kaldığınız için kopuyorsunuz. Ben de zamanında benzer sorunları yaşıyordum ama çözmüştüm. Gidip dershanede falan takılıyordum. Arkadaş ortamım içerisinde beraber ders çalışmaya çalışıyordum. Çünkü diğer çalışanları görünce benim de çalışasım geliyordu. Bir de her şeyden önemlisi kendim için çalışıyordum. Ailem veya bir başkaları memnun olsun diye değil. Zaten o yüzden başarılı oldum.

Açıkçası ben senin yerinde olsam ilk önce gider güzel bir üslup ile kendimi en iyi şekilde ifade ederim. Yaşadığım sorunları bir bir anlatırım. Ama karşılığında böyle bir cevap alırsam, o hocaya işinin ne olduğunu yine en iyi şekilde hatırlatırım. O da yetmezse velimi işin içine sokarım ve o hocaya dert olurum. Zamanında benzer bir durumu yaşayıp bu dediklerimi yapmıştım ve sorun çözülmüştü. İnsanlara anladıkları dilden konuşmak gerekiyor. Buradan Teog'ta Türkçe fullediğim halde performansıma 40 giren, daha sonradan velimi ve okul müdürünü işin içine sokunca notumu 80'e çeken onur hocama selam olsun. Aradan 8 yıl geçti ama hala unutamadım. Güzel r yaptı zamanında. ☺️

Hocam sorun şu ki ailem de hocanın her dediğini doğru zannediyor babam hoca yalan mı söylesin bize dedi bende o hoca benim hayatımda gördüğüm en geri zekalı insan dedim hep atışıyoruz ailemle olsun hocalarla olsun arkadaşlarımla sıkıntı yaşamadan konuşuyorum sadece.

Hocam dersleri bu derece sevmiyorsanız müzik derslerine girmeyebilirsiniz. O konulardan sınav olmayacaksanız. Kusura bakmayın ben bu dersleri görmediğim için sınav hakkında bilgim yok.
Beden dersine girmeyip ciddiye almayanlara beden hocamız 50 vereceğini söyledi. :D

Hocam sorun şu ki ailem de hocanın her dediğini doğru zannediyor babam hoca yalan mı söylesin bize dedi bende o hoca benim hayatımda gördüğüm en geri zekalı insan dedim hep atışıyoruz ailemle olsun hocalarla olsun arkadaşlarımla sıkıntı yaşamadan konuşuyorum sadece.
Anladığım kadarı ile ergenliğin birincil zamanlarında olduğun için kendini düzgün ifade edemiyorsun. Bu zaten normal bir şey, anormal değil. Sadece kullandığın kelimelere, kendini ifade ediş biçimine daha dikkat et. Ve aileni tanımıyorum ama onların güvenini kazanmaya çalış. Bu dediklerimi şu an anlamamış olabilirsin ama ilerde anlıyorsun merak etme. En azından anlamaya çalış yine bir şeyler değişir vesselam.

Anladığım kadarı ile ergenliğin birincil zamanlarında olduğun için kendini düzgün ifade edemiyorsun. Bu zaten normal bir şey, anormal değil. Sadece kullandığın kelimelere, kendini ifade ediş biçimine daha dikkat et. Ve aileni tanımıyorum ama onların güvenini kazanmaya çalış. Bu dediklerimi şu an anlamamış olabilirsin ama ilerde anlıyorsun merak etme. En azından anlamaya çalış yine bir şeyler değişir.
Anlıyorum hocam ve neredeyse tüm tespitleriniz doğru ama üslup konusunda ne kadar başarılı olabilirim bilmiyorum.

Merhaba, bildiğiniz gibi şu an dersler uzaktan olarak devam ediyor ve ben bu süreçte 1. dönemi çok iyi götürdüm, eksiğim yoktu, denemelerim ortalama idi, ödev eksiğim de yoktu. Şimdi 2. dönem başladı, adam akıllı ders çalışamıyorum Online derslere girmiyorum. Ayrıca rehber öğretmenler ne güne duruyor diyecekleriniz varsa ben de düşündüm bunu ama hoca ile konuşunca aramızdaki diyalog şu:

• Ben: Hocam dikkatim dağılıyor.
  • Hoca: Beni kızdırma.
  • Ben: Hocam, amacım sizi kızdırmak...
  • Hoca: AAA, beni kızdırma. Adam akıllı dersine çalış.
  • Ben: Hocam ama...
  • Hoca: Bana bahane bulma, adam akıllı dersine çalış.

Ben de cevap vermedim; tamam hocam, siz en iyisisiniz gibisinden bir şeyler salladım hocaya, dersten çıktım. Artık ders çalışmak için kendimi zorluyorum. Başka bir yerden gidiyor bu sefer. Günlük 9 ders var. Ben bunların 4-5'ine giriyorum, 2 dakika kala da çıkıyorum. Allah aşkına abilerim, ablalarım; bana bir yol gösterin. Ailem de çok üstüme geliyor tek bir düşük notum var diye, o da matematik. 30 net yapmıştım, 65'e yükselttim. Biraz düzeldi gibi, şimdi yine batırdım. Dönem sonunu getirmek istiyorum bir an önce. Bir taktiği, yolu, yordamı yok mu bu işin? Ayrıca hocaların hareketleri çok samimiyetsiz geliyor. Konuşmayı bir an önce bitirmek istiyorum. Doğru yaptığım soruyu konuşma bitsin diye boş deyip geçiyorum mesela.

Şimdiden teşekkürler.

Boş ver onu ben sana bir program hazirliyim. Sali gunu tum gun matematik yaziyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı