Derslerden koptum

Makaleler
3
Arkadaşlar biliyorsunizki COVID-19 yüzünden okullara uzun süre gidemedik. Derslerden de bayağı kopmuş durumdayım. Şu an da tüm ilgim web sitemi yürütmek ve oyun geliştirmek üzerine. Nasıl geri dönebilirim derslere? Artık çalışırken sıkılmaya başlıyorum ve odaklanamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de var benzer bir şey. Bunun belli bir taktiği falan olduğunu sanmıyorum. Dişini sıkıp çalışacaksın. Sabah 8'de kalkıp akşam 11'de yatsan sana yaşaman için bir günde 15 saat kalıyor. Bu 15 saatin en azından 2 saatini bile ders çalışmaya ayırsan yeterlidir bence.

Güzel bir uyku düzeni ayarlayabilirsen eğer sabah erkenden kalkıp, en azından 2-3 saatini ders çalışmaya ayırabilirsin. Günün düşünme anlamında en verimli saatleridir. Ayrıca çalıştıktan sonra tüm gün senin oluyor. Mentalite olarak da biraz rahatlatıyor bu anlamda.

Uyku düzenimiz çok önemli. 8 saat uyumak çok sağlıklıdır. mümkünse gece 11'de yatakta olmak çok güzeldir. Gelişme çağındaki insanlar için dinlenme saatleri bu sürelerde başlar genelde. Gündüz saat 12-13 gibi de çalışmaya başlayıp 1 saat ders-20 dakika mola şeklinde yaparsan aslında hoşuna gider ve baya memnun kalırsın. Bir de çalıştığın ortamda mümkünse seni gıdıklayan şeyler olmasın. Hoşuna gidecek kokuyu sürmekte fayda var. (Keçeli kalemin ucundaki kokudan bahsetmedim parfüm kokusu gibi işte.) 😃

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı