Derslere Çalışma İsteğinin Olmaması

348606

Hectopat
Merhabalar, bay ve bayanlar. 1-2 aydır hiçbir canlı derse girmedim. Lisede okuyorum. Okullar açılmadan konuları toparlamam gerek ancak ders çalışma isteğim yok. Kitaplarda doğru düzgün bilgi yok. Video izle derseniz de videolar da aşırı sıkıcı. Nasıl çalışsam bilmiyorum. Yardım edecek etmeyecek herkese eyvallah.

Videolar aşırı sıkıcı diyorsun, çalışmak istemiyorum diyorsun, canlı derslere girmiyorsun; o zaman kendinden başarı bekleme. Sana yardım edecek olan biz değiliz, sana yardım edecek olan şey hedeflerinin sana verdiği motivasyon. Eğer iyi bir hedefin varsa sıkılsan da istemesen de çalışacaksın, başka şansın olmayabilir çünkü.

Videolar aşırı sıkıcı diyorsun, çalışmak istemiyorum diyorsun, canlı derslere girmiyorsun; o zaman kendinden başarı bekleme. Sana yardım edecek olan biz değiliz, sana yardım edecek olan şey hedeflerinin sana verdiği motivasyon. Eğer iyi bir hedefin varsa sıkılsan da istemesen de çalışacaksın, başka şansın olmayabilir çünkü.
Hocam eskiden bu yoktu bende. Ne de olsa çalışırdım ama artık yok o istek. Hedef falan demişsin de böyle bir ülkede yaşayınca pek bir hedefim olmuyor. Yardımın için sağ ol. :)

İçinde olduğumuz durumlar düşünüldüğünde bence gayet normal bir durum. Bir yandan salgın bir yandan not endişesi derken başımıza böyle durumlar gelebiliyor. Ben de lise son sınıfım ve senin dediğin durumları ben de hissediyorum. Pek umut verebilen veya umutlu birisi sayılmam ancak Victor Hugo'nun bir sözü vardır: "En karanlık gece bile sona erer ve güneş doğar". Elbette bu günler de geçecek hep birlikte rahatça nefes aldığımız ve hastalıktan bu derece çekinmediğimiz zamanları yaşayacağız. O zamana kadar elinden gelebilecek tek şey akıl sağlığını mümkün olduğunca az etkileyerek kendini kaybetmemen, hayattan zevk aldıracak aktivitelere bol bol vakit ayırman olur. Benim de bir motivasyonum yok ders programım yok. Bir şekilde oluyor sadece... Ama arkadaşlarla birlikte çalışmak motive eder derler, deneyebilirsin.

Son düzenleme:
En sevdiğin dersten başla. Önemli olan masaya oturmak sonrası gelir. Çalışırken önünde bilgisayar, cep telefonu olmasın yoksa onlara dalar yine çalışmazsın.
İnanır mısın bilmem ama sevdiğim ders yok. :D artık okulu pek takmamaya, dersleri sevmemeye başladım. Başka ülkelere bakınca boşuna yaşıyormuş hissi geliyor. Her neyse konuyu başka yerlere çekmeyeyim. Önerin için de sağol. :)

Kendinize hobi edinin ve hedef belirleyin. Bu sizi tembelliğe düşürmekten alı koyar. Aynı durumu yaşıyorum. Berbat bir halim var. Onun dışında en kolay anlayabileceğiniz dersten başlayın, adım adım ilerleyin. Ayrıca canlı derslere her ne kadar anlamasanız da girin, çünkü bazı hocalar sözlü notları için ekstra kıyak yapacak.

Ben bazılarını dinlemiyorum bile, sırf sözlüler için açık bırakıyorum.

Kendinize hobi edinin. Bu sizi tembelliğe düşürmekten alı koyar. Aynı durumu yaşıyorum. Berbat bir halim var. Onun dışında en kolay anlayabileceğiniz dersten başlayın, adım adım ilerleyin. Ayrıca canlı derslere her ne kadar anlamasanız da girin, çünkü bazı hocalar sözlü notları için ekstra kıyak yapacak.
Umarım en yakın zaman da bu halinizden kurtulursunuz. Öneriniz için de teşekkürler. :)

@348606 kardeşim benim. Bu aralar motivasyon kaybı var. Benim büyük oğlanda da oluyor. Kendini biraz toparlaman gerekiyor. Hadi göreyim seni. Çekerim kulağını sonra.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı