Derslere Çalışma İsteğinin Olmaması

@348606 liseye gidiyorum demişsin kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ancak 9 veya 10 ise bu durum çok kafanı yormasın biraz kötü bir öneri olabilir ancak lise de öğrendiklerinin hepsini 11-12'de tekrar ediyorsun zaten. Ama şu an içinde bulunduğumuz pandemiden dolayı bu tür hislere kapılman çok olağan ama kitaplarda doğru düzgün bilgi yok demene biraz şaşırdım çünkü 3 yıl evvel sınava hazırlanırken sahip olduğum kaynaklarda bir dolu güzel bilgiler vardı en aklımda kalanlardan palme ve final yayınları oldukça güzel içerikler yapıyorlardı onlara bakabilirsin her sınıf için varlar zaten biliyorsundur. Ayrıca dersler çok sıkıcı demişsin. Evet gerçekten öyleler ben tıp fakültesinde 3. sınıfım bizim derslerimizde bile hocalar tüm slaytları değiştirip okuyup gidiyorlar ki bundan 3 sene sonrasında hasta görmeye başlamamız planlanıyor hani :D sen anla nasıl bir durumda olduğumuzu. Biraz uzun oldu ancak kısacası herkeste senin durumun var fakat yapabileceğimiz tek şey motivasyonumuzu yüksek tutmak. Başarılar diliyorum sana umarım en kısa zamanda rayına oturtursun işlerini.

Dip not geçeyim eğer ki çok yakın olduğun bir hocan falan varsa ondan biraz üst dönemlerin hikayelerini dinleyebilirsin 11. sınıfta çalışmama en çok vesile olan olay bu olmuştu. Başarısız geçen bir deneme sınavının ardından anlattığı mezun hikayeleri beni etkilemiş ve çalışmaya başlamıştım :D.

Tekrardan başarılar diliyorum dostum.

Merhabalar, bay ve bayanlar. 1-2 aydır hiçbir canlı derse girmedim. Lisede okuyorum. Okullar açılmadan konuları toparlamam gerek ancak ders çalışma isteğim yok. Kitaplarda doğru düzgün bilgi yok. Video izle derseniz de videolar da aşırı sıkıcı. Nasıl çalışsam bilmiyorum. Yardım edecek etmeyecek herkese eyvallah.
Dostum zevkli olsa herkes full çekerdi. Senin ki Sabri abi sözü misali olmuş.

Bak gece gece bu konuyu görünce yine aklıma geldi... 🤣

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim de aynı maalesef, zeki fakat çalışkan olmayan 2 genç olarak bir girişime imza attık. İkimizin de akademik başarısı yok ve ben bilgisayar ve mekanik alanında yetenekliyim, arkadaşım da mantık yürütmede gayet başarılı. En iyisi projelere atılıp yurtdışına çıkmak

Merhabalar, bay ve bayanlar. 1-2 aydır hiçbir canlı derse girmedim. Lisede okuyorum. Okullar açılmadan konuları toparlamam gerek ancak ders çalışma isteğim yok. Kitaplarda doğru düzgün bilgi yok. Video izle derseniz de videolar da aşırı sıkıcı. Nasıl çalışsam bilmiyorum. Yardım edecek etmeyecek herkese eyvallah.
limon suyu 1 kaşık şeker 1 kaşık zencefili kaynatıp için ders çalışma isteğiniz yerine gelir. Biz buradan senin ders çalışma isteğini geri getiremeyiz. Her şey sende bitiyor. Eğer ders çalışmak istemiyorsan sonuçlarını da kabul etmen gerek. O gün yapacağın şeyi yapma yarına ertele. O gün derse girmeyip oyun oynuyorsan oyunlarını sil. Hazır olduğun zaman düzenli bi şekilde belirlediğin derslere çalış. Karmaşık bi şekilde çalışırsan daha da sıkılırsın. Kendine meyve tabağı yap. Kahveni al otur dersin başına. Hoca sana burası önemli diyorsa önemlidir not al. Youtube den en iyi ders anlatan hocaları izle. Tek bi hocadan dinleme. Birden fazla anlatım gör. Önemli burası sınavda çıkabilir dediğin yerleri not al. Dersi sadece dinleme bi yere yaz. Hocanın söylediği bilgi bi kulağından girer diğerinden çıkar. O yüzden not al. O notlarını sınav zamanı tekrar et. Hergün 10 dk notları okusan artık ezberleyeceksin. Aklına kazınacak. Biz sadece sana ders çalışma tavsiyesi verebiliriz. Senin ders çalışıp çalışmama hevesini yerine getiremeyiz. En fazla şunu söyleyebilirim. Şuan dersten daha önemli olarak gördüğün şey tek günlük bi eğlence. Ama derslerin notların bu notlara göre alacağın iş senin hayatına etki edecek.

Hocam eskiden bu yoktu bende. Ne de olsa çalışırdım ama artık yok o istek. Hedef falan demişsin de böyle bir ülkede yaşayınca pek bir hedefim olmuyor. Yardımın için sağ ol. :)
Dostum hedef koymanın limiti yoktur. Adı üstünde; hedef, bu senin hayalin yani. Sen hayal kurarken kendini sınırlıyor musun? Ne yapmak istediğini seç ve onun için çalış. Ülkeyi falan bahane etme çünkü önünde koskoca bir dünya var. Türkiye dışındaki tüm ülkelerden sınır dışı olmadıysan önünde engel yok demektir :)

Aile baskısı çok önemli. Tetiklemelerini iste.

Öncelikle Merhaba, Bu yazdıklarım benim fikrim istersen uygula istersen uygulama sana kalmış.
1. Çocukların ve şu anki dönemin en büyük sorunu teknoloji. Eğer telefonla çok vakit geçiriyorsan bu seni engelleyebilir. O yüzden telefonunu sessize al ve başka bir tarafa koy.
2. Kendine düzgün bir ders programı oluştur. Rastgele bir plana göre ve ya plansız çalışırsan kafan karışabilir. Bu yüzden kendine bir plan oluştur ve ona göre ders çalış.
3. Dersine zaman ayır. Bu cidden önemli, eğer bir şey için ders çalışıyorsan bu seni engeller. Yani demek istediğim şu; Kendin için ders çalış. Eğer "amaaan nede olsa sonra çalışırım" diye çalışırsan
dersine odaklanamazsın.
4 ve en önemlisi. Kendine güven. Bu maddeyi uygularsan ders çalışma isteğin kesinlikle artar.
Umarım yardımcı olmuşumdur
İyi Dersler İyi Günler

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı