Dersleri düzeltmek için günde ne kadar ders çalışılmalı?

jack ssparrow

Picopat
Katılım
18 Haziran 2023
Mesajlar
356
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
16 yaşındayım, ders çalişmıyordum ama başlamak istiyorum. Açıktan okuyorum. Ders çalışmadıgımdan dolayı bu sene sınıfta kaldım. İleride sağlam bir mesleğim olsun istiyorum ama matematik bilgisi falan 0, hiçbir şey hatırlamıyorum. Günde ne kadar çalışmam lazım? Ve bunun yanında neler yapabilirim?
 
Hocam sınıfta kalma olayını atlatmak için çok basit bir taktik var. İlk dönem köpek gibi ders çalışıp ortalamayı en az 65 de tutacaksın, ikinci dönem okulun zaten sonlarına doğru geldiği için rahat edeceksin. Bu kadar basit. 2 yıldır bu taktiği uyguluyorum ve çevremdeki herkes okulda bu denli dersi boşlayıp uyumama rağmen nasıl kalmadığımı soruyor. Matematik bilgisi birçok kişide 0 zaten onu dert etmenize gerek yok sayısal okumayacaksanız. İleride sağlam bir mesleğinin olması matematiğe değil senin kendine kattıklarına, kendini ne kadar geliştirdiğine bağlıdır. Ne olmak istiyorsun? Ona göre tavsiye verelim.

Çok çalışmak değil de verimli çalışmak önemli bu arada. Benim son 10 dakika kala tonguçtan video izleyip 90 aldığım sınavda arkadaşlarım 2 haftadır çalışmalarına rağmen en fazla 60 alabilmişlerdi.
 
Hocam öncelikle kendine bir yer ayarla ve zamanını düzenli kullan eğer YouTube tarafından video izliyceksen ya da test kitabı arıyorsan sana çanta yayınlarını tavsiye ederim Online bir kitap oradan çalışabilirsin. Ayrıca daha sıkı çalışma rutini istiyorsanda gününüün çoğunu yemek yemek ve uyumak dışındaki kalan zamanlarını test çözerek değerlendirmelisin yolun açık olsun.
 
Hocam sınıfta kalma olayını atlatmak için çok basit bir taktik var. İlk dönem köpek gibi ders çalışıp ortalamayı en az 65 de tutacaksın, ikinci dönem okulun zaten sonlarına doğru geldiği için rahat edeceksin. Bu kadar basit. 2 yıldır bu taktiği uyguluyorum ve çevremdeki herkes okulda bu denli dersi boşlayıp uyumama rağmen nasıl kalmadığımı soruyor. Matematik bilgisi birçok kişide 0 zaten onu dert etmenize gerek yok sayısal okumayacaksanız. İleride sağlam bir mesleğinin olması matematiğe değil senin kendine kattıklarına, kendini ne kadar geliştirdiğine bağlıdır. Ne olmak istiyorsun? ona göre tavsiye verelim.
Mühendis olmak istiyorum
 
Kardeşim hem eğitim namına sıfırsın hem günde kaç saat çalışman gerektiğini soruyorsun. İyi bir üniversitede iyi bir bölüm okumak istiyorsan kaybettiğin her saniye zararına. Fitness programı değil ki bu şundan şu kadar yap diyelim. Otur çalış başka ne işin olabilir.
 
Mühendis olmak istiyorum

Mühendis olmak istiyorsan o matematiği yapmak zorundasın. Bunun yolu da dershaneden geçiyor. Çünkü evdeki rahatlıkla matematik çalışmazsın. Her gün sıkıla sıkıla o dershaneye gideceksin ki matematiği bir zaman sonra öğrenmen zorundaymışsın gibi hissedeceksin. Acı yoksa kazanç da yok.
 
Kardeşim hem eğitim namına sıfırsın hem günde kaç saat çalışman gerektiğini soruyorsun. İyi bir üniversitede iyi bir bölüm okumak istiyorsan kaybettiğin her saniye zararına. Fitness programı değil ki bu şundan şu kadar yap diyelim. Otur çalış başka ne işin olabilir.
Minumum kaç saat anlamında sormuştum kral soruya eklememişim
 

Geri
Yukarı